3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BUSİAD ödülleri sahiplerini buldu

BUSİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

2010 Yılı Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Doğan Ersöz ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Almira Oteli'nde düzenlenen törene Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ile çok sayıda BUSİAD üyesi iş adamı katıldı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Balkanlarda yaşananları takip ediyorsunuz. Dünyada yaşanan sıcak gelişmeler de gözlemlerimiz arasında. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin bu başarısının altında ne yatıyor diye baltığımızda, Türkiye'de iyi bir yönetimin olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte istikrarı seven iş adamlarımızın da katkısı çok büyük. Bizim iktidar olarak girişimcilerin önünü açmak için attığımız adımlar ortada. Küresel krizin Türkiye'yi etkilememesinin nedeni

bu salonu dolduranlardır. Sizlere teşekkür ediyorum. Şahap Bey Bursa'nın, özelde markaların tanıtımına katkı sağlıyor. Genelde de Şahap Bey krizin Türkiye'yi teğet geçmesini sağlamıştır. Şahap Bey'i tebrik ediyorum" diye konuştu. Devlet Bakanı Faruk Çelik, yılın iş adamı ödülüne layık görülen Şahap Aktaş'a şiltini verdi.

BUSİAD Başkanı Mehmet Akif Özer, krizden sonra dünya ekonomilerinin toparlanma sürecinin geciktiğini belirterek, "Buna akarşılık 2010 yılında Türkiye'de güven ortamı hızlı bir şekilde toparlanmıştır. Bankalar kredi hacimlerini genişletmiş, dövizin düşüklüğü de ithalata cazibe yaratarak iç tüketimi beklenenin üzerinde artırmıştır. Yıl sonu itibariyle ekonomimiz yıllık ortalama yüzde 8 civarında büyümüştür" dedi.

 "TÜRKİYE ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASAYI BEKLİYOR"

İşsizlik oranlarının 2009 yılına oranla düşmesine karşılık hala ekonominin en büyük problemi olduğunun altını çizen Özer, "Yapılması gereken, Türk ekonomisinin rekabet gücünün arttırılması, ortaya konan sanayi strateji belgesinin altının doldurularak yapısal ve mikro reformların gerçekleştirilmesidir. Yapısal reformların önemli öğelerinden birisi ocak ayında gerçekleşmiştir. Türkiye, toplumsal uzlaşmayla hazırlanan hukukun evrensel ilkelerini esas alan bireyi devletin önünde tutan gelişmelere açık,

özgürlükçü bir anayasaya beklentisi içerisindedir" diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise, "Güçlünün haklı sayıldığı dünyamızda güçlü olmaktan başka seçeneğimiz yok. Kişisel güçle başlayan süreç ülkenin güçlü olmasına kadar devam ediyor. Sizlerin önünüzdeki engelleri aşmak için çabalıyoruz. Bu gecede ödül alan iş adamlarımızı kutluyorum" dedi. Harput, BUSİAD Özel Başarı Ödülü'ne layık görülen Ahmet Eker'e şiltini verdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, BUSİAD Meslek Ödülü'ne layık görülen Raşit Karaaslan'a ödülünü verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü'nü Nuri Nihat Aslanoba'ya verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursamızın başarılı iş adamları üreten, ürettiğinde kaliteyi elde eden iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. İş adamlarımızla Balkanlar'da tüm coğrafyada büyük başarılara imza attık. Onlarla gurur duyuyoruz. Ödül alan tüm iş adamlarımızı kutluyorum" diye konuştu.

BUSİAD Çevre Ödülü'ne layık görülen Bosch A.Ş.'ye ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek verdi. Gecede BUSİAD'a yeni üye olan iş adamlarına rozetleri takıldı.

BUSİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUSİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUSİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 23:01:04
Güncelleme :26 Mart 2011 Cumartesi 09:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?