2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

BUSKİ'den zeytincilere atık su ihtarı

BUSKİ'DEN ZEYTİNCİLERE ATIK SU İHTARI

Bursa Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile BUSKİ yetkilileri, Gemlikli zeytin stokçuları ile Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelerek, atık su konusunda ihtarda bulundu.

Toplantıya Kaymakam Bilal Çelik, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Ticaret Borsası Başkanı İlhan Acar, Gemlik Zeytin Toptancıları Sitesi Başkanı Adem Çiçek, BUSKİ Atık Sular Arıtma Ruhsat ve Döş. Müdür vekili İpek Diğdem Yolcu, Birim şefi Erdinç Çıngay, Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden Önder Teker, Tuğba Albayrak ile çok sayıda zeytin alım satımı yapan tüccar katıldı. BUSKİ yetkilileri, zeytin stokçularının atık sularından alınan numunelerde zararlı maddelerin AB normlarına göre en çok 400 olması gerektiği halde 25 bin çıktığına dikkat çekti.

Atık suların mutlaka arıtılarak kanalizasyon şebekesine verilmesi istendi. Yaşanabilir bir çevre için herkesin kurallara uymak mecburiyetinde olduğunu ifade eden yetkililer, aksi takdirde su aboneliklerinin iptal edileceğini, bunda ısrarlı olunması halinde mali müeyyide uygulanacağı hatırlatıldı.

Zeytin tüccarları, tesislerin çok önceden yapıldığını belirterek, "Bizim arıtma yapmamız mümkün değil. BUSKİ ilçemiz de bulunan ve zeytin satışı yapılan sitelere arıtma yapsın, biz de kullandığımız su kadar BUSKİ'ye atık su parası ödeyelim" dedi.

Zeytin stokçuları, kendilerinin yüksek oranda kimyevi madde içeren sanayicilerle bir tutulmamasını da istedi.

Toplantıda, Gemlik Ticaret Borsası'nın özel arıtma firmalarıyla görüşüp bir rapor hazırlamasına karar verildi. Ticaret Borsası Başkanı İlhan Acar, yarın bu konuda bir firmanın bilgilendirme toplantısı yapacağını söyledi. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt da, BUSKİ'nin zeytin stokçularına yardımcı olmasını talep etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 11:28:02
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 17:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?