4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

BUSMEK yaşamı renklendiriyor

Bursa’da 4 yıldır hayata geçirilen ve kentin halk üniversitesi haline gelen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), kursiyerlerin yaşamlarını renklendirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursalıların yaşamlarına yeni pencereler açmak ve istihdama katkı sağlamak adına ücretsiz olarak hayata geçirilen Busmek, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Bu yıl 74 branşta hizmet veren Busmek’te resim kursuna katılan kursiyerler, derslerin çok keyifli geçtiğini belirtiyor. Busmek’de ilgi duydukları sanat dalında kendilerini geliştirmenin sevincini yaşayan kursiyerler, aynı zamanda güzel dostluklar kurduklarını da sözlerine ekliyor.

Resim kursiyerlerinden 48 yaşındaki Gülhan Yüncü, eşini kaybetmesinin ardından yaşadığı sıkıntılı günleri Busmek’in resim kursuyla atlattığını dile getirdi. Yüncü, “2006 yılından beri Busmek’de resim kursuna katılıyorum. Çok zor günler geçirdim ve kendimi adeta resme adadım. Şu anda evim sanat galerisi gibi. Yakında bir sergi açarak eserlerimi sanatseverlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Resim yaparak yüreğinde sakladığı duyguları tuvale yansıtan Emriye Usbay da kursa katılarak boş zamanlarını değerlendirdiğini belirtti. Kursiyerlerden Halime Ferik ise resim kursu ile yeni dostlar edinmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Kursiyerler, Busmek ile vatandaşlara yeni uğraşlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:18:31
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 10:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?