2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

BUSMEK'in sergisi dolup taştı

Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki işgücü potansiyelini açığa çıkarmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla başlattığı Bursa Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (BUSMEK) eğitim alan kursiyerlerin hazırladıkları el emeği göz nuru eserler vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

BUSMEK'in 2. dönem mezunlarının sertifikalarını almasının ardından yaklaşık 11 bin kursiyerin, 2 bin 500 eseri, Tayyare Kültür Merkezi (TKM) ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde Bursalıların beğenisine sunuldu. El işlerinden, ahşap boyamaya, hat sanatından, karagöz ustalığına kadar 38 branşta aldıkları eğitimi, becerileri ile birleştiren kursiyerler, paha biçilmez eserler ortaya koydular. Çok uzun olmayan eğitim süreci sonunda, her biri alanlarında profesyonelleşen kursiyerler, yalnızca becerilerini geliştirmekle kalmadı, meslek sahibi de oldular.

TKM ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde açılan stantlarda sergilenen eserleri inceleyen vatandaşlar, çalışmaların profesyonel sanatçılarınkinden ayırt edilmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Ziyaretçilerden Sema Artış, örmelerin ve işlemelerin göz alıcı güzellikte olduğunu belirtirken, verilen el emeğinin tüm güzelliği ile çalışmalara yansıdığını söyledi.

Gördüğü eserler karşısında şaşkına döndüğünü ifade eden Mustafa Aydın ise "Resimler ve hat eserleri muhteşem. Ben ücretsiz bir kursun bu kadar yararlı olacağını beklemiyordum. Önümüzdeki yıl bende hat kursuna yazılacağım" dedi.

Rezzan Akipek isimli bir genç ise, BUSMEK'in bu tip kurslardan yararlanmak isteyen ancak ücretli olduğundan dolayı gidemeyen binlerce kişiye eğitim sağlamasının Bursa'ya büyük bir hizmet olduğunu belirtti ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti.
BUSMEK 2. Genel Sergisi, 1 Temmuz Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.
iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 11:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?