4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Büşra'nın yüzü yardımlarla gülecek

Sağ gözü her geçen gün aşağıya inen 16 yaşındaki Büşra’nın gözünü kaybetmemesi için bir ay içinde 25 bin lira bulunması gerekiyor.

Kendisini görenlerin bakışlarından şapka giyerek kurtulmaya çalışan genç kızın ameliyatını doktorlar ücretsiz yapacak, ameliyat malzemeleri için ise Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı yardım kampanyası başlattı.
Bursa’da yaşayan Büşra Çakar, 6 yıl önce Yıldırım İlköğretim Okulu öğrencisi iken çift görme şikâyeti nedeniyle ailesi tarafından doktora götürüldü. Bursa Devlet Hastanesi’nde görevli göz doktorları, öğrencinin sağ gözünün üzerindeki bir kitlenin aşağıya doğru baskı yaptığını bunun da kaslara ve optik sinire etki yaparak gözün aşağı doğru inmesine yol açtığını saptadı. Hastalığı nedeniyle ilköğretim okulunu bitirdikten sonra eğitimine ara vermek zorunda kalan Büşra, gözünün giderek aşağıya inmeye başlaması üzerine, kendisini görenlerin bakışlarından duyduğu rahatsızlığı artık şapka giyerek gidermeye çalışıyor. Ekonomik sıkıntı içindeki ailenin iki kızından küçüğü olan Büşra Çakar’ın durumunu oldukça geç öğrendiklerini anlatan Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Başkanı Saliha Can, genç kızın gözünün kurtarılabilmesi için acilen ameliyat gerektiğini belirtti. Bursa Valiliği’nin de onayı ile bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Saliha Can şunları söyledi:


“Yapı ve Kredi Bankası Setbaşı Maviköşe Şubesi nezdinde Büşra Çakar adına 83696140 nolu hesap açtık. Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, Prof. Dr. Levent Erişen ve Beyin Cerrahı Dr. Suat Boyacı hiçbir ücret talep etmeden ameliyatı gerçekleştirecek. Büşra’nın gözünün üzerindeki kemik tabakası yerine titan maddesi yerleştirilecek. Sadece ameliyat malzemesi için 25 bin lira gerekiyor. Tüm çabamızla bir ay içinde bu parayı temin etmeye çalışıyoruz. Hayırsever vatandaşlar HASVAK’ın Bursa Şubesi’ni 0224 2493529 nolu telefondan arayabilirler.”

Radikal
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 01:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz IP: 88.236.113.xxx Tarih : 8.03.2009 16:56:40

Büşra Ameliyat oldu...Toplanan yardımlar ile başarılı bir operasyon geçiren büşranın durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor...