4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bütün yollar pırıl pırıl

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterleri başta olmak üzere 7 merkez ilçede 2 ayda yaklaşık 40 bin ton asfalt dökerek, yolları yeniledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların asfaltlanmasından trafiğin etkilenmemesi için 3 vardiya halinde 24 saat çalışıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanının dışında 7 merkez ilçedeki kış aylarında bozulan cadde ve sokaklarda asfaltı bozulmuş, çukurlaşan tüm yolları yenilemek için seferberlik başlattı. Bu arada şehrin muhtelif bölgelerindeki park, sosyal tesis ve spor komplekslerinin asfalt alanlar da düzenlendi.

Kentin prestij caddeleri Altıparmak, İnönü, Muradiye, Kemal Bengü, Mudanya Yolu, Beşevler Yıldırım başta olmak üzere 7 merkez ilçede yaklaşık 40 bin ton asfalt döktü. 7 bin 546 ton asfaltın kullanıldığı Osmangazi’de çalışmalar devam ederken, Yıldırım İlçesi’nde de 2 bin 500 ton asfalt ile 20 cadde ve sokağın onarımı gerçekleştirildi. Şehrin gelişmekte olan ilçelerinden Nilüfer’de Akçalar, Hasanağa, Kayapa Yolları’ndaki bozul alanların asfaltı yenilenirken, 3 bin 500 ton asfalt kullanılarak bölgedeki yaklaşık 30 cadde ve sokağın asfalt zemini onarıldı.

Şehir merkezindeki ana arterler ve prestij caddeler Bursa’ya yakışır hale dönüştürülürken, merkez ilçelerden Mudanya, Gürsu ve Kestel’in asfalt ihtiyacı da göz ardı edilmedi. Mudanya ilçe merkezindeki 15 cadde ve sokakta asfalt kaplama ile onarım çalışması yapılırken, Göynüklü – Güzelyalı Köyü’nün 1,5 kilometrelik yolu, Mürsel Köyü’nin 2 kilometre ve Aksungur Mahallesi’ndeki 1 kilometrelik yolda iyileştirme çalışması yapıldı. Bademli’deki Ali Durmaz Caddesi’nde ise 500 metrelik yeni yol çalışması gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra Kestel ve Gürsu’da da 6 caddenin asfalt kaplama çalışmaları tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentlerin medeniyet seviyesini gösteren en önemli ölçünün yolları olduğunu belirterek, “Biz de yol medeniyettir ilkesinden hareketle başta şehir merkezi olmak üzere kentin tüm bölgelerindeki asfalt eksikliklerini giderdik. Şehrin prestij caddeleri Bursa’ya yakışır hale getirilirken, merkezden ilçelere ve köylere ulaşan yollardaki bozukluklar da onarıldı. Bursa’nın sağlıklı ve marka kent olma yolundaki yatırımlarımızı sürdürürken ihtiyaçlarını da göz ardı etmeden çalışıyoruz. Yol bu ihtiyaçların en başında geliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçe, mahalle ya da köy ayrımı gözetmeden Büyükşehir Belediyesi’ne ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Altepe, şehir merkezindeki yol asfaltlamalarında trafiğin etkilenmemesi ve vatandaşlara rahatsızlık vermemesi için çalışmaların gece boyunca yapıldığını söyledi. Altepe, ekiplerin 3 vardiya halinde 24 saat çalıştığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?