1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Büyük Otel satışa çıkartılacak

Bursa İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tunçak, Uludağ'da bulunan Büyük Otel'in tapu ifraz çalışmasının bitirilmesi ile satışa çıkartılacağını açıkladı. 

Uludağ'a yapılan ilk otellerden biri olan Özel İdare'ye ait Büyük Otel'in satılması için İl Genel Meclisi'nden karar çıktı. Büyük Otel, üzerine polisevi inşa edilen 58 dekarlık alana sahip gözüktüğü için, fiili duruma göre ifraz çalışması yapılıp 3 tane tapu çıkartılacak. Mevcut alanında Polisevi bulunan Büyük Otel'in 8 dönümlük alan üzerinde kurulu olması sebebiyle bu sahanın ayrı tapusu oluşturulup, satışı planlanıyor. 

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tunçak, "Uludağ 1. Gelişim Bölgesi'nde bulunan 58 dönümlük bir arazi, yıllardır İl Özel İdare'nin gayrimenkuludur. Burası yıllardır değerlendirilmemiş ve bu zaman zarfında üzerinden yollar geçmiş, binalar yapılmış. İçerisinde bir de Büyük Otel'in bulunduğu 58 dönümlük arazimiz var. Daha önce bu otel, kiraya verilmiş ve kiralardan bir sonuç elde edilememiş. 

İl Özel İdaresi'nin görevi otel işletmeciliği olmadığı için, yapılması gereken en doğru şey, bu işin profesyonel ellere bırakılmasıdır. Biz de bunu sağlamak için bu konuyu meclis gündemine taşıdık ve Büyük Otel'in satılmasına karar verdik. Bunla ilgili karar sonrası 58 dönümün ifraz çalışmasını başlattık. 

Yani 58 dönümü 3'e bölelim ve bu parsel Büyük Otel ile birlikte satışa çıksın istedik. Kalan iki parseli de Uludağ'ın önemli ihtiyaçlarından olan kapalı otopark ve gelir getirecek, aktiviteyi de sağlayacak şekillerde değerlendirelim istedik. İfraz çalışması tamamlanınca ve Uludağ'da yetkili birimlerden yazdığımız yazılara cevap gelince, Büyük Otel'in satışını yapacağız. Uludağ şu anda birinci ve ikinci derece doğal koruma alanı oldu. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan, Kirazlı Belediyesi'nden otelin satışı ile alakalı görüş sorduk. Bu kurumlardan da cevap bekliyoruz" diye konuştu. 

Uludağ'da Büyük Otel'in yanındaki alanda kapalı otopark yaparak bu sıkıntıyı da çözmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Tunçak, yine Polisevi yanında atıl duran Vilayetler Hizmet Birliği'ne ait yüzde 40 tamamlanmış gözüken binanın da Bursa İl Genel Meclisi'ne devredilerek değerlendirilmesi konusunda teşebbüste bulunduklarını anlattı. Bursa ve Ankara Özel idareleri tarafından yaptırılan binanın kullanımını düşündüklerini anlatan Mehmet Tunçak, Bursa Valiliği'nin yazışmaları ile binanın devrini beklediklerini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2006 Cuma 12:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?