4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Büyük ustanın ölümü ağlattı

Bursa'da düzenlenen 'Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşileri'nin bu haftaki konukları ünlü sinema oyuncuları Nilüfer Açıkalın ve Pelin Batu oldu.

Pelin Batu'nun konuşması sırasında ünlü oyuncu Gazanfer Özcan'ın ölüm haberi gelince Nilüfer Açıkalın gözyaşlarına hakim olamadı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi iş birliğinde, Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Etkinlik Salonu'nda gerçekleşen söyleşide duygusal anlar yaşandı. Pelin Batu'nun konuşması sırasında ünlü oyuncu Gazanfer Özcan'ın ölüm haberi salonu sessizliğe bürürken, Nilüfer Açıkalın'ı da ağlattı.

Söyleşide konuşan Nilüfer Açıkalın, Türkiye şartlarında oyunculuğun kendisi için problem olduğunu belirterek, "Bu önümüzdeki 50 yıl boyunca da oyunculuk problem olacak. Oyunculuk geleceğinin hiç belli olmadığı kurtlar sofrasının içinde yer alıyoruz" dedi.

"RECEP İVEDİK TOPLUMUN İSTEDİĞİ KARAKTER"

Recep İvedik 2'yi de değerlendiren Açıkalın, "Recep İvedik filmini sinemada izlediğimde kendimi rahatsız hissettim. Ama evde televizyonda izlediğimde, bazı küfürlü kelimelerin biplenmiş haliyle izlemek beni rahatsız etmedi. Recep İvedik rolündeki arkadaşımız, toplumda gördüğümüz, yaptığımız normal davranış biçimlerini çok başarılı bir şekilde oynuyor. Doğru bir bakış açısı yakalamış. Toplumun isteklerine cevap verecek tiplemeler bunlar. Sinemaya da artık bu açıdan bakılması gerekiyor" diye konuştu. 10 yıl önce ilk kitabını yazdığını hatırlatan Açıkalın, geçen yaz yedinci kitabını da yazdığını söyledi.

"OYUNCULAR BAŞKALARINA BAĞLI YAŞAR"

Sinema ve tiyatro konusunda sıkıntılarını anlatan Pelin Batu ise, "Sinema ve tiyatro başkalarına bağlı olduğunuz sosyal mesleklerdir. Siz kendi filminizin senaryosunu yazmadığınız sürece evde oturup başkasının yazmasını ve çağırmalarını beklersiniz. Onun için yazmayı oyunculuktan daha çok tercih ediyorum. Bir şeyler yazdıktan sonra kitap haline gelince dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Çünkü, yazdığım kağıtlar evde durdukça sürekli onları didikliyor, üzerinde düzeltmeler yapıyorum. Kitap çıkınca bu eziyetten kurtulmuş oluyorum. Hayatın en güzel mesleği öğrenciliktir. Olabildiğince okumak, öğrenci kalmak istiyorum" diye kaydetti. Söyleşinin sonunda Nilüfer Açıkalın, kendi yazdığı bir şiiri salondaki izleyenlere okudu.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, daha sonra ünlü oyuncular Nilüfer Açıkalın ve Pelin Batu'ya Basın Müzesi'ni gezdirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 14:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?