3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Büyük zafer coşkusu

Bursa'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da törenlerle kutlandı. Törene, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Hava Yüzbaşı Öktem Memişoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından Vali Harput, Garnizon Komutanı Osman Baykurt ve Belediye Başkanı Altepe, tören aracıyla birlikleri ve halkı selamladı. İlginin önceki yıllara göre az olduğu törenlerde, askeri kıyafet giyen minikler, bayraklarla zafer bayramı coşkusuna ortak oldu. Askerler ise miniklere üzerinde türk bayrağı olan balon ve Türk bayrağı dağıttı.

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde görevli Hava Yüzbaşı Öktem Memişoğlu, "İçte ve dışra vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı gelecek olan her türlü saldırı önlenmiştir. Bugün yurdumuzun, zalim milletlere karşı baş kaldırmanın bir insanlık görevi olduğunun ispatlandığı gündür.Yüce milletimizin tarihi, kahramanlık destanlarıyla doludur. Bu zaferler içinde büyük taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve kazanılan zaferlerin müstesna bir yeri vardır. Bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar olarak dolaşıyorsak, yurdumuzu emperyalist batıdan kurtarmışsak, bu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, nefes alıyorsak, hepsini bu zafere borçluyuz" dedi.

Yüzbaşı Memişoğlu, al kanlarıyla bayrağını bayrak, kara toprağı da vatan yapan Mehmetçiğin, bugün de aynı uğurda canını dahi seve seve vereceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini kaydederek, "Vatanımızı çirkin emellerine alet etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kastedecek her türlü yıkıcı, bölücü faaliyetle, ülkemizi ve insanlarımızı karanlığa götürmeyi amaçlayan akımlarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız" diye konuştu.

Vatandaşlar, komandoların geçişini coşkuyla karşıladı. Mehter takımı ve kılıç kalkan ekibi gösterileriyle törene katılanlara nostalji yaşatılırken, şehit ailelerinin de törene katılması herkesi gururlandırdı
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 12:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?