4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Büyükorhan'a meslek yüksekokulu

Uludağ Üniversitesi Rektörü Mete Cengiz, Büyükorhan ilçesinde meslek yüksek okulu ile yurt olarak kullanılması planlanan binalarda incelemelerde bulundu.

Rektör yardımcıları Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Prof. Dr. Esvet Açıkgöz, Dağ İlçeleri Koordinatörü Ramazan Üzü ile birlikte Büyükorhan’a gelen Cengiz, Büyükorhan Kaymakamı Müfit Gültekin, Belediye Başkanı Kamil Mehmet Acaroğlu, Harmancık Belediye Başkanı Ahmet Tufan, siyasi parti ilçe başkanları ile görüştü.

Kaymakam Gültekin, önümüzdeki yıl açılacak olan meslek yüksek okulu için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İnşallah ben buradan gitmeden Büyükorhan MYO'nun açılmasına vesile olacağım. İlçe halkı ile birlikte el ele vererek, her türlü yardım ve destek için söz veriyorum. Bütün imkânları seferber edeceğim şimdiden" dedi.

Rektör Cengiz, “Meslek yüksek okulu için ilçe halkının ne kadar istekli olduğunu gördüm. Bu, yüksek okulun yüzde ellisi tamamlanmış demektir. Bildiğiniz üzere Bursa’nın 17 ilçesinden meslek yüksek okulu olmayan tek ilçesi Büyükorhan'dır. Önceki yıllarda Orhaneli ve Keles'te yüksek okullar açıldı, geçen yıl da Harmancık'ta açıldı. Bir aksilik olmadığı takdirde önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Büyükorhan'da da açacağız. Kampus şeklinde oluşturulacak yüksek okula 3–4 yıl içinde 3 bin öğrenci getirmenin mümkün olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Cengiz ve beraberindekiler daha sonra Büyükorhan Belediyesi'nce MYO için tahsis edilen eski adliye binası, otel olarak kullanılan bina ile eski lise binasında incelemelerde bulundu. Binaları gezen Cengiz, eski lise binasının okul, adliye ile otelin ise yurt olarak uygun olduğunu söyledi.

Cengiz, Büyükorhan MYO'da ormancılık, özel güvenlik, tarım ve hayvancılık bölümlerinin olacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 23:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?