6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Büyükşehir 160 kilometre yeni yol açtı

BURSA'DA BÜYÜKŞEHİR 15 AYDA 160 KİLOMETRE YENİ YOL AÇTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik problemini çözmek için hayata geçirdiği ulaşım projelerini merkeze bağlı ilçelerde de uygulamaya geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 ay içinde toplam 160 kilometre yol açılırken, bu yollara 290 bin ton asfalt döküldü.

Hafif raylı sistem, şehir içi tramvay hatları ve oluşturulan yeni alternatif yolları kapsayan ulaşım projeleriyle bu döneme damgasını vurmaya hazırlanan Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçelerde de ulaşım projelerine hız verdi. Mudanya yolunu Göynüklü'ye bağlayan ve kış aylarında meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapanan yola alternatif yeni bir yol oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Göynüklü- Altıntaş arasındaki 8 kilometrelik yolu da tamamlayarak ulaşıma açtı. Yeni açılan yol sayesinde vatandaşlar, Güzelyalı'ya gitmek zorunda kalmadan Altıntaş, Kurşunlu ve Gemlik'e ulaşabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte ulaşıma açılan Göynüklü-Altıntaş yolunda incelemelerde bulundu. Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den yapılan çalışma hakkında bilgi alan Altepe, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren önceliği ulaşım projelerine verdiklerini ve büyükşehir bütçesinin 3'te 2'sini ulaşım yatırımlarına ayırdıklarını hatırlattı.

 

ULAŞIM BÜYÜKŞEHİR İLE 'YOL' ALIYOR

Bursa'nın her köşesinin ulaşılabilir olması için merkeze bağlı ilçelerde de yeni yollar açtıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Bugüne kadar 160 kilometre yeni yol açtık ve 290 bin ton asfalt döktük. Ulaşım yatırımlarıyla bu döneme damgamızı vuracağız. Göynüklü- Altıntaş yolu da Bursa'nın sahile açılan kapısı konumunda. Sahillere de en rahat şekilde ulaşım için yatırımlarımız sürüyor. Halkımız Kurşunlu'ya gitmek için artık bu yolu rahatlıkla kullanabilecek" dedi.

BURSA'DA BÜYÜKŞEHİR 15 AYDA 160 KİLOMETRE YENİ YOL AÇTI
BURSA'DA BÜYÜKŞEHİR 15 AYDA 160 KİLOMETRE YENİ YOL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 11:22:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 18:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?