4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Büyükşehir adayı projelerini anlattı

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin çeşitli bölgelerine hafif raylı sistem döşeyeceklerini ifade ederek, ulaşımın daha rahat ve ucuz olacağını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, 2009-2014 dönemi projelerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, il Başkanı Sedat Yalçın, milletvekilleri ve merkez ilçelerin belediye başkan adayları ile ilçe başkanlarına sundu. Altepe'nin ulaşımdan turizme, kültürden ekonomiye kadar pek çok alanda Bursa'yı uluslar arası arenaya taşıyacak projelerini AK Parti teşkilatları dikkatle dinledi.

Toplantıda en fazla ulaşım konusu üzerinde duruldu. Başkan Altepe, 2004 yılında yapılan anketlerde Bursa'nın en büyük meselesinin ulaşım olduğuna dikkat çekti. Başkan Altepe, "Ulaşım Bursa'nın en önde gelen problemi. Ulaşım probleminin çözümü için öncelikle kent içi yeni yollar açılmalı. Daha sonra toplu ulaşım özendirilecek ve hafif raylı sisteme ağırlık verilmeli. Kentin muhtelif bölgelerini kapsayan ve 8 ayrı güzergahtan oluşan hafif raylı sistem hatları döşenmeli. Bununla birlikte, bazı bölgelerde yeni kavşaklar yapılırsa, ulaşım daha kolay hale gelecek. Bu projeleri yeni dönemde uygulayabilirsek, Bursa'da ulaşım daha rahat, güvenli ve ucuz olur" dedi.

İlçelerle ortaklaşa proje üretilmesi gibi konulara da değinen Altepe, yeni dönemde kaynakları rasyonel kullanarak daha çok hizmet üreteceklerini belirterek, "İlçelerimiz çok önemli, hepsinin mali durumu ortada. Biz eğer merkezden bu belediyelere destek olmazsak üretecekleri hizmetler sınırlı olur. Büyükşehir Belediyesi'nin eli tüm ilçelerin üzerinde olacak. Hatta, merkez ilçe olmayan ilçeler bile projelerimizden etkilenecek. Biz Osmangazi Belediyesi'nden Balkanlar'a hizmet götürüyorduk, Orhaneli'nin köylerine hizmet götürüyorduk. Bu hizmetlerin Büyükşehir'den gitmesi daha kolay ve daha etkili olacak" diye konuştu.

Altepe, Beşevler ile Ataevler arasında yakın olmasına rağmen ulaşımın problem olduğunu ifade ederek, bu bölgeyi bir birine bağlamak için de hafif raylı sistem çalışmasını düşündüklerini belirtti.

Tüm projelerin uygulanabilirliğinin her türlü hesaplamalarla sağlandığına dikkati çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Görüyoruz ki yoğun bir emek harcanmış ve güzel projeler hazırlanmış. Projelerin uygulama altyapısı da oluşturularak yere sağlam basması sağlanmış. Recep Bey ve ekibini kutluyorum. Bursa, beton değil yeşil Bursa olacak. Bunun için öncelikle yeşil alanlar artırılacak ama bununla birlikte, plansız bölgelerde ciddi kentsel dönüşüm projeleri uygulanacak. Biz bu projeleri 2004 yılında Büyükşehir Belediyemiz'den istemiştik ancak o dönemde mümkün olmadı. Şimdi Recep Bey'in bu projelere öncelik verdiğini gördük ve mutlu olduk. O zaman da söylemiştik, şimdi de söylüyoruz. Bu şehir yıkılarak imar edilecek" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan başkan adaylarının deprem konusunda dikkatini de çeken Bakan Çelik, yoğun şikayetlerden biri olan baz istasyonları konusunda da çalışma istedi. Tüm baz istasyonlarının şehir dışına veya en azından yerleşim alanları dışına çıkarılması gündeme geldi

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 13:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?