6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Büyükşehir Gökdere'ye el attı

BURSA'DA BÜYÜKŞEHİR GÖKDERE'YE EL ATTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevreye kötü koku yayması ve görüntü kirliliği oluşturması sebebiyle yıllardır temizlenmesi gündemde olan Gökdere'ye el attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ tarafından Gökdere'de sürdürülen dere yatağı ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'ın da katıldığı inceleme gezinde çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan bilgiler aldı.

Altepe, Gökdere'nin Setbaşı'ndan İncirli Caddesi girişine kadar olan bölümünde bir problem yaşanmadığını, ancak bu noktadan görüntü kirliliğinin başladığını söyledi. Islah çalışmalarıyla Gökdere Vadisi'nin tamamen elden geçeceğini dile getiren Altepe, “Gökdere'nin güzelliklerinin ortaya çıkması ve pırıl pırıl akması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalar çerçevesinde dereye karışan kanalizasyonlar normal sisteme alınacak. Temizliğin ardından yapacağımız peyzaj çalışmalarıyla Gökdere Vadisi aynı zamanda halkımızın gelip, dinlenebileceği güzel bir rekreasyon alanı olacak” dedi.

Geçtiğimiz kış ayrında İstanbul'da yaşanan ve can kayıplarına sebep olan sel baskınlarının Bursa'da yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını dile getiren Altepe, dere yataklarının temizlenmesiyle taşkın ve sel tehlikesinin de ortadan kalkacağını vurguladı.

BURSA'DA BÜYÜKŞEHİR GÖKDERE'YE EL ATTI
BURSA'DA BÜYÜKŞEHİR GÖKDERE'YE EL ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 15:36:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?