1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Büyükşehir meclisi stres attı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, geçen hafta kabul edilen bütçenin geleneksel yemeğinde doyasıya eğlenerek, bir yılın stresini attılar. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in ev sahipliği yaptığı Büyük Yıldız Otel'deki bütçe yemeğine merkez ve belde ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir ile BUSKİ bürokratları katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nın solistleri Ayşe Sağlam ve Mustafa Can'ın şarkılarıyla renklendirdiği bütçe yemeğinde belediye başkanları sahnede göbek atıp doyasıya eğlendi. 

MECLİS KOROSU KURULUYOR 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 'Odam kireç tutmuyor' ve 'Ormancı' türkülerini büyük bir ustalıkla seslendirirken, solist Mustafa Can "Sayın başkanımızın sesi çok güzel. Meclis üyelerinden sesi çok güzel olan bir çok kişi var. Başkanımızın solistliğini yaptığı meclis üyelerinden kurulu bir koro kurmanız sanat dünyamızı renklendirecektir" şeklindeki teklifi salonu kahkahaya boğdu. Göynükbelen Belediye Başkanı Hüseyin Bozkurt da ünlü şarkıcıları aratmayacak hareketlerle çıktığı sahnede başarılı performansı ve kadife sesiyle Türk sanat dünyasının keşfedilmemiş yetenekleri arasında olduğunu gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılarından Muammer Subaşı 'harmandalı' oynayarak, Sabri Yalın'da yanık sesiyle söylediği türküleriyle geceye damgasını vurdu. 

"İktidarı ve muhalefetiyle biz kardeşiz" diyen Başkan Şahin'in Necip Fazıl Kısakürek'in şiiriyle dile getirdiği duyguları meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı: 

"Gideriz hizmet yolu izde gideriz,
Taş bağında sular dizde gideriz,
Bir gün akşam olur bizde gideriz,
Kalır dudaklarda şarkımız bizim" 

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiği meclis üyelerine yeni dönemde de başarılar dileyen Başkan Şahin, "2004-2009 dönemi hizmet şarkımız dudaklarda kalacak" dedi. 

Yemekte BUSKİ ile birlikte 600 milyon YTL olan yarısı yatırımlara ayrılan bütçenin aylar süren yorgunluğunu attıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, "Başımızda Hikmet Şahin gibi bir ağabey, bir başkan olduğu sürece performansımız artarak devam edecek" şeklinde memnuniyetlerini dile getirirlerken, 2007 yılında da Bursa'ya yatırım yağacağını söylediler.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 11:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?