6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Büyükşehir meclisinde sinek tartışması

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE SİNEK TARTIŞMASI

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısında haşereyle mücadele ve Samanlı bağlantı yolu konusunda gerginlik yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını slayt gösterisiyle sunan Başkan Recep Altepe, stadyum, kaçak yapılaşma ve çeşitli faaliyetler hakkında bilgi verdi. Kaçak yapılaşma konusunda devletin bütün kurumlarının koordineli çalışması gerektiğini ifade eden Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Kaçak yapılaşma konusunda herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Bursa ovasının korunması için buna izin verilmemeli. Koordineli bir çalışma başlatmalıyız. Kaçak yapılaşmayla topyekun mücadele etmek lazım" dedi.

SİNEK TARTIŞMASI

Danıştay'ın sinekle mücadele çalışmalarını büyükşehir belediyelerinin yetkisine vermesinin ardından 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren konuyla ilgili çalışmaları sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne CHP grubundan tepki geldi. Nisan ve mayıs ayında lavra döneminde gerekli ilaçlama yapılmadığını iddia eden CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, sineklerle yeterli mücadele edilmediğini söyledi. Sinekle mücadele konusunda ilçe halkından eleştiriler aldıklarını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, "2010 yılı başından itibaren sinekle mücadele konusunda tepkiler alıyoruz. Lavra dönemindeki mücadelede geç kalındı. Yaz sezonunun da gelmesiyle sinekler vatandaşı rahatsız ediyor. Her gün onlarca şikaşet alıyoruz. Biz bu işi yapıyorduk. Ancak mahkeme kararıyla sinekle mücadele faaliyetleri büyükşehire geçti. Gerekli tedbirler alınmalı" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak 40 ayrı sinekle mücadele ekibinin her gün ilaçlama yaptığını vurgulayan Altepe, "Antalya'daki bir ilçenin mahkemeye başvurması üzerine sinekle mücadele, büyükşehir belediyesinin yetkilerine geçti. Bazı sıkıntılar olabilir. Lavra döneminde mücadele konusunda geç kaldık. Ancak bu bir geçiş dönemi. Bir konunun büyükşehir belediyesine devredilmesi, o durumun hemen halledilmesi anlamına gelmez. 40 ayrı ekiple sinekle mücadeleye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

SAMANLI BAĞLANTI YOLUNA TEPKİ

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün yapacağı Samanlı bağlantı yolu projesi komisyondan geçti. Bu projeye itiraz eden eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, çevre yolu bağlantısının gereksiz olduğunu söyledi. Bağlantı yolunun herhangi bir ihtiyacı karşılayamayacağını söyleyen Saker'e, CHP grubu da destek verdi. CHP grubunun itiraz ettiği madde oy çokluğuyla meclisten geçti.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE SİNEK TARTIŞMASI
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE SİNEK TARTIŞMASI
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE SİNEK TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:53:01
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 18:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?