4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Büyükşehir Tabakhaneler'i temizliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tabakhaneler bölgesindeki molozları temizliyor.

Bölge sakinlerinin uzun zamandır şikayetçi olduğu inşaat atıkları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından temizleniyor.

Başta yıkılan ve yıkılmaya yüz tutmuş tabakhaneler ve çevresi olmak üzere bölgedeki hemen her sokakta göze çarpan molozlar Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanarak moloz döküm sahasına götürülüyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında dericilerin şehir dışına çıkarılmasının ardından kontrolsüz kalan bölgeye dökülen inşaat atıklarının çevre sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşmasını engellemek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 15 günlük bir çalışma ile cadde, sokak ve yıkık binalardaki tüm molozları temizleyecek.

Eski adıyla Tabakhaneler olan Sıcaksu bölgesinde bir taraftan temizlik çalışmaları sürerken, diğer yandan da bölgenin kentsel dönüşüm projesiyle kentin cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projelerle bölgenin çehresi değişecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?