3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Büyükşehir-üniversite el ele

BÜYÜKŞEHİR-ÜNİVERSİTE EL ELE

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘marka kent’ olma yolundaki çalışmalarına bilimsel destek sağlanması amacıyla Uludağ Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Bursa'nın meselelerinin belediye-üniversite iş birliğiyle çözümünü hedefleyen protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz arasında imzalandı. Rektörlük birasında düzenlenen imza törenine Üniversite Senatosu üyeleri ve öğretim üyeleri de katıldı. Protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyesi görev, yetki ve sorumluluk alanına giren konulardaki akademik araştırmaların seçimi, hazırlanması ve tamamlanan akademik araştırmaların uygun görülenlerinin yayımlanması ile ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Başkan Recep Altepe, Bursa’nın iki güzide kurumu arasında önemli bir iş birliği sağlandığını belirterek, dünyanın en hızlı büyüyen kenti olan Bursa’nın her alanda cazibe merkezi haline gelmesi için bu protokolün çok önemli olduğunu kaydetti. Yerel yönetimlere verilen yetkilerin günden güne artırılmasının kaynakların yerinde ve etkin kullanılması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Altepe, “Bu bağlamda üniversitemiz Bursa için büyük şans. Bursa’nın, sosyal kültürel alanda kalkınması, yaşayan canlı bir tarih şehri olması için atılacak çok adım var. Akademisyenlerimiz birikimleriyle Bursa’yı geleceğe taşıyacağız” dedi.

Bursa’yı ilgilendiren her akademik çalışmanın Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleneceğinin altını çizen Başkan Altepe, birçok medeniyetin izlerini taşıyan tarih başkenti Bursa’ya bir müzeler kompleksi kazandırmak istediklerini bunun için de bilimsel verilere ihtiyaçları olduğunu hatırlattı. Medeniyetlerin kaybolmaya yüz tutan tüm izlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Kent tarihi müzesi, bilim ve teknoloji müzesi, tarım müzesi, hamam müzesi gibi en az 6 müzenin bulunacağı bir kompleks oluşturmak istiyoruz. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Bugüne kadar üniversitemizin gücü yeterince kullanılamadı. Artık bu gücü en iyi şekilde kullanmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz ise bu protokolle kentle buluşma açısından önemli bir fırsatı yakaladıklarının altını çizdi. Cengiz, yapılan araştırmaların kent nüfusunun 10 yıl sonra 5 milyona ulaşacağını gösterdiğine dikkati çekerek, gelecekte yaşanması muhtemel şehirleşme sorunlarına şimdiden çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti. Bu konuda akademik çalışmaları başlatmanın önemini dile getiren Rektör Prof. Dr. Cengiz, “Eğer bu araştırmaları yapmazsak, sonra ortaya çarpık, çirkin, görmekten sıkıldığımız bir yapılaşma ortaya çıkıyor” dedi.

Bursaray’ın üniversiteye kadar gelmesinin gerek öğrenciler, gerekse her gün Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen vatandaşlar için önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Prof. Dr. Cengiz, Büyükşehir Belediyesi tarafından Görükle bölgesine yapılacak yüzme havuzu için şimdiden Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR-ÜNİVERSİTE EL ELE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 11:35:01
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 15:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?