6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Büyükşehir yaralara merhem oluyor

BÜYÜKŞEHİR YARALARA MERHEM OLUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım Merkezi, sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Nilüfer Vadisi Doğa Parkı Abdal Köprüsü yanındaki binada hizmet veren Evde Hasta Bakım Merkezi ekipleri, ekonomik sıkıntılar sebebiyle sağlık hizmeti alamayan, yatalak hasta ve mağdur vatandaşlara evlerinde hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi sınırlarında tespit edilen, yoksulluk içinde bulunan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, hayatını tek başına sürdüremeyen hastaların teşhis, tedavi, bakım, eğitim ve yönlendirme hizmetlerinden yararlanmaları hedefleniyor.

Evde hasta bakım merkezi, hasta yakınlarını hasta bakımı konusunda eğitmek, hastaların doktor tarafından verilmiş tedavilerini yapmak, şeker takibi, yara bakımı, serum takılması, enjeksiyon yapılması ve sonda değiştirilmesi gibi bakım hizmetleri ile hastanın öz bakımının yapılması, ihtiyaç halinde hastaneye nakli, hasta ve hasta yakınlarına psikologlar aracılığı ile psikolojik destek verilmesi gibi faaliyetlerde de bulunuyor. Merkez, açıldığından bugüne kadar bin 89 kişiye doktor, hemşire, fizik tedavi ve bakım destek ziyaretinde bulunarak sağlık hizmetlerini ulaştırdı. Halen 759 kişiye aktif olarak sağlık hizmeti veren merkez, vatandaşların yarasına merhem oluyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin evde sağlık hizmetinden yararlanan hastalar da gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını söylüyor. Sağlık meseleleri sebebiyle evlerinden çıkmakta zorlanan hastalar, sağlık hizmetinin ayaklarına kadar ulaşmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyor.

Evde hasta bakımı hizmetinden yararlanan Tarık Gür, "Belden aşağım tutmuyor, omurilik felciyim. 15 yıldır tedavi görüyorum. Doktorların başaramadığını, hemşire hanım başardı. 6 aydır her gün pansumana geliyorlar. Doktorlar bu yaranın kapanmasının inanılmaz olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den Allah razı olsun" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Evde Hasta Bakım Merkezi'nden yararlanmak isteyen vatandaşlar, hafta içi 08.00 ila 17.00 arasında 2475356 ve 2470111 numaralı telefonlara başvurabiliyor.

BÜYÜKŞEHİR YARALARA MERHEM OLUYOR
BÜYÜKŞEHİR YARALARA MERHEM OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 12:53:01
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 13:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?