6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Büyükşehir'de kar teyakkuz

BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının ulaşımı aksatmaması için 24 iş makinesi ve 114 personelle 24 saat boyunca görev yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı etkisi altına alan ve özellikle Teleferik, Kaplıkaya, İvazpaşa ve Uludağ yolu gibi şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için erken saatlerden itibaren karla mücadele çalışmalarına başladı.

Bursa’da hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle buzlanma olabileceği ihtimali üzerine karla mücadele çalışmaları 24 saat 3 vardiya halinde yürütülüyor. Toplam 114 personelin görev aldığı çalışmalarda bir vardiyada 38 personel bulunurken, grayder, loder, kepçe, kamyon ve ünimoglardan oluşan toplam 24 adet iş makinesi de karla mücadeleye devam ediyor. Zamanında başlayan çalışmalar sayesinde gerek şehir merkezi, gerekse şehrin yüksek kesimlerinde trafik akışında sıkıntı yaşanmazken, Fen İşleri şantiye sahasında da olası buzlanma durumuna karşı 5 bin ton tuz stoku bulunduğu belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 17:32:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 23:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?