2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Büyükşehir'den eğitime destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik politikaları kapsamında gerçekleştirdiği 5 bin öğrenciye kırtasiye yardımlarının dağıtımına Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’ndan başlandı. 

Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kentin bir ucundan bir ucuna yaptığı yatırımlarla Bursa’nın çehresini değiştirirken, diğer yandan başlattığı sosyal belediyecilik projeleri ile de toplumun kanayan yarasına merhem oluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, kırtasiye yardımlarının dağıtımı sebebiyle düzenlenen basın toplantısında, bu hafta başlayan yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerine hayırlı olmasını diledi. Yalın, hükümetin eğitim sektörü için başlattığı kampanyaya paralel olarak yerel yönetimler olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek, “Bursa, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra artık sosyal belediyecilikte de sınıf atlıyor” dedi. 

Amaçlarının yeni bir eğitim öğretim yılının başladığı bu haftada 5 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim seti ulaştırarak çocukların yüzleri güldürmek olduğunu söyleyen Yalın, “Bugünümüz ve yarınımız olan çocuklarımıza destek vermek imkanı olan herkesin görevidir. Biz de sosyal sorumluluk anlayışı gereğince üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize yapılacak kırtasiye yardımını Bursa İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin belirlediği öğrencilere yapılacağını bildiren Yalın, “Kalem, defter, silgi ve çanta gibi 23 adet araç gereçten oluşan eğitim setlerini ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim ediyoruz. Eğitim setlerini okul müdürlerimiz daha sonra ihtiyacı olan öğrencilere dağıtacak. Ülkemizde çok başarılı ve zeki olduğu halde ailesinin imkansızlıkları nedeniyle gerektiği gibi eğitim alamayan çok sayıda yavrumuz var. Okul masraflarının eğitimlerine engel olmaması için hükümetimizin ve bizlerin sağladığı bu katkı, inşallah ileride ülkemizi yönetecek miniklerimizin yetişmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 17:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?