6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Büyükşehirden güreşe destek

BÜYÜKŞEHİRDEN GÜREŞE DESTEK

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde eski Eğitim Fakültesi'nin yanında bulunan atıl durumdaki spor salonu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek Güreş Eğitim Merkezi haline getirildi.

Modern tesis törenle hizmete açıldı. Bursa'nın Türk güreşinde önemli bir yeri olduğunu belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla güreşe hız kazandırdığını söyledi. Bak, ''Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, Yıldırım Belediyesi, güreşe alt yapı konusunda çok büyük destek verdi. Belediyeler amatör branşlara yaptıkları yatırımlarla halkı ve bizi sevindiriyor. Sporcular için tesis çok önemli. Başarılı sporcular yetiştirmak istiyorsak tesis konusunu ihmal etmemeliyiz. Bugün burada açılışını yapacağımız bu tesiste birçok başarılı güreşçi yetişecek'' şeklinde konuştu.

Çocukları spora teşvik etmek için çalıştıklarını belirten Yıldırım Belediyesi Başkanı Özden Keskin, Yıldırım'dan dünya ve Avrupa şampiyonu gençler beklediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa'nın her semtine spor tesisi yapmak için bütün imkanlarını seferber ettiklerinin vurgulayarak, ''Bu dönem yüzün üzerinde spor tesisi yapacağız. Tesisi olmayan semt kalmayacak. Bu bina atıl bir vaziyette bekliyordu. Biz binayı alıp, çatısından spor alanlarına, deposundan yönetici odasına kadar bütün köşesini yenileyerek, sporcularımızın istifadesine sunduk. Yeter ki gençlerimiz sporla uğraşsın ve başarılı olsunlar'' dedi.

Konuşmaların ardından Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Hasan Boztürk Altepe'ye plaket verdi. Açılış sonrası davetliler binayı gezip, minik güreşçilerin müsabakasını seyretti.

BÜYÜKŞEHİRDEN GÜREŞE DESTEK
BÜYÜKŞEHİRDEN GÜREŞE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 13:53:01
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 14:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?