3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Büyükşehir'den Muş'a otobüs

BURSA'DAN MUŞ'A OTOBÜS

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iş adamlarının da katkılarıyla Muş Belediyesi'ne otobüs hibe etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk içeren çalışmalarına yenisini ekleyerek, Kurban Bayramı öncesi Muş'un en önemli ihtiyacını karşıladı. BURULAŞ İşletme Merkezi'nde yapılan törende, yerel yönetimlerin dostluğu hedef alan örnek çalışmalarıyla batı ile doğuyu birleştirdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kardeş şehrimiz Muş'un da daha yaşanabilir bir hale gelmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Biz kültürel yakınlığımız olan tüm şehirlere doğu batı demeden ulaşacağız" dedi.

Kardeşlik ilişkilerinin ziyaretlerle sınırlı olup, sözde kalmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Anadolu'ya güzel bir adım atıyoruz. Muş Belediyesi, Bursa için Doğu Anadolu'da yeni bir kapı. Muş'un bulunduğu bölge, Türklerin de Anadolu'ya giriş kapısı. O bölgelerin de gerek ekonomik gereksi kültürel ve tarihi açıdan canlanması için gerekenleri iş adamlarımızla birlikte yapacağız. Bizde işadamlarımızın destekleriyle Muş'a yaptığımız katkılarla Doğu Anadolu'ya dostluk kapısı açtık" diye konuştu.

Muş ile başlayan çalışmaların Mardin ve Ardahan bölgelerine de taşınacağını kaydeden Başkan Altepe, "Biz küçük adımlar atarsak, bunlar o bölgelerde büyük adımlara dönecektir. Doğu Anadolu ve Batı Anadolu birleşiyor. Biz bir bütünüz, bunu herkese göstereceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Altepe, daha sonra Bursa'dan Muş'a moral götürecek otobüslerin anahtarlarını Muş Belediyesi Başkanvekili Basri Avcı'ya teslim etti.

Muş'ta teknik kadroların ve maddi imkanların yetersiz olduğunu belirten Muş Belediyesi Başkanvekili Basri Avcı da "Elimizdeki kısıtlı imkanlarla Muş'u daha iyiye taşımaya çalışıyoruz. Bu noktada bize destek olarak şehrimize 4 otobüs hediye eden, Muşluların ağabeyi Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Altepe, anahtar tesliminin ardından katkılarından dolayı Bursa İl Genel Meclis Üyesi Gıyasettin Bingöl ile otobüslerin bakımını yapan Çağın Karoser Sanayi Sahibi Mustafa Berber'e plaket takdim etti. Törenin ardından otobüsler Muş'a hareket etti.

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Muş Belediyesi Meclis üyeleri Muzaffer Sonduk ve Muhterem Bozkurt ile Muş Belediyesi bürokratları Alaattin Alan ve Cemalettin Seviş de törende hazır bulundu.

BURSA'DAN MUŞ'A OTOBÜS
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 14:53:02
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 15:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?