3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Büyükşehir'e 70 yeni otobüs

Bursa Büyükşehir Belediyesi 70 yeni otobüs satın aldı.

Geçen yıl finansal kiralama usulu ile satın alıp borçlarını ödediği 85 mercedes marka otobüsten sonra ikinci parti 70 otobüsün Bursa'ya gelmesi ile ulaşım filosu 1 yaşın altına düştü. 19 milyon lira tutarındaki 70 otobüsün plaka işlemlerinin tamamlanarak ocak ayı ortasında hizmete alınmasının ardından 15 yıldır kullanılan Macar malı İkarus otobüsler seferlerden kalkacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin büyük takdir gören yeni 85 otobüsün borcunu bitirmesinden sonra, seferde olan eski otobüslerini de yenileme çalışması neticelendi. 20 adet körüklü 18 metrelik, 25 adet 12 metrelik ve 25 adet 9 metrelik otobüs alarak filosunu tamamen yenilemiş oldu. Yaklaşık 19 milyon liralık yeni grup ile toplam 165 yeni otobüs Bursa sokaklarında olacak.

Öte yandan vatandaşlar, otobüslerde hat yazılarının dijital olmamasını isteyerek, "Yazılar hemen akmıyor. Otobüs durağa gelirken güzergahlardan sadece biri ekranda çıkıyor, diğer güzergah otobüs kalkarken ekranda beliriyor. Mecburen otobüsün nereye gittiğini şoföre sormak gerekiyor. Bilhassa yaşyılar daha da zorlanıyor" diye dert yandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bazı noktalarda vatandaşların toplu ulaşımla alakalı taleplerinin de yeni otobüslerin devreye alınması ile yerine getirilmesinin mümkün olabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 14:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?