5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Büyükşehir'e yeni araç filosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere satın alınan 27 adet araç törenle birimlere teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Müdürlüğü’nde yapılan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yılların biriken sorunlarını tek tek çözdüklerini belirterek, "Ulaşım, çevre, kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik, turizm, kültür ve sanat alanlarında yaşanacak güzel bir şehir yaratmak istiyoruz. Bu alanlarda Bursa’nın kabuğunu kırmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, görev süremiz içinde Bursa’ya sınıf atlatmak" dedi.

’Ben’ değil ’biz’ anlayışı ile belediyeyi yönettiklerini belirten Şahin, verimliliği artırmak içinde yaptıkları eğitim çalışmalarına değinerek, amaçlarının Bursalıların yaşamaktan mutluluk duyacakları bir kent oluşturmak olduğunu söyledi.

Araç parkındaki en yeni aracın 13–14 yıllık olduğunu bundan dolayı ekonomik ömrünü tamamlayan otomobillerin hizmet kalitesini düşürdüğünü, bakım masrafını ise artırdığını ifade eden Şahin, "Diğer projelerimizde olduğu gibi araçlarda yaşadığımız soruna da süratle el attık. Yeni Büyükşehir yasası ile sınırlarımız 30 kilometre genişledi. 19’u pick up, 8’i kamyonet olmak üzere 27 araç satın aldık. Toplam 886 bin YTL olan araçlardan 10’unu zabıtaya, 2’si itfaiyeye olmak üzere diğerleri belediyenin diğer birimlerine tahsis ettik. Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması için araç filomuza ihtiyacımıza göre yeni araçlar eklemeye devam edeceğiz. Yeni araçlarımız Bursa halkına hayırlı olsun" dedi.

Hizmetlerin aksamaması ve daha verimli hizmet için araç filosuna olan yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Şahin, "Özellikle İtfaiye ve Zabıta birimlerinin kullanacağı bu araçlar ekonomik olmasıyla da avantajlı. Hatırlayacağınız gibi kış aylarında da Belediyemize kar kürüme ve tuz atma araçları almıştık. Yeni araçlarla hizmet kalitemiz daha da artacak" diye konuştu.

Şahin, törende bir zabıta aracına binerek, otobüs işletmesinde tur attı. Araçlar daha sonra şehir turu atarak, tahsis edilen birimlerde hizmet vermeye başladı.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?