2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Büyükşehir'in ulaşım yatırımları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içinde kesintisiz ulaşımı sağlamak amacıyla başlattığı ulaşım yatırımları tüm hızıyla sürüyor.

Otosansit Kavşağı’nın açılmasının ardından bugün de İzmir Yolu’ndaki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak olan Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı’nın İzmir’den Bursa istikametine gidiş şeridi trafiğe açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Küçük Sanayi Sitesi önündeki inşaat alanında gerçekleştirilen törende, Bursalıların her gün yeni atılım, gelişim ve değişim ile uyandığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır çekilen sıkıntıları ortadan kaldıran projeleri hayata geçirdiğine dikkati çeken Başkan Şahin, “Otosansit Kavşağı’nın da hizmete girmesiyle birlikte 40. ayda 8. kavşağı trafiğe açmış olduk. Temelini 30 Mart’ta attığımız Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı’nın Bursa-İzmir şeridini 15 gün açmıştık. Bugün de ana gövdesi tamamlanan kavşağın İzmir-Bursa istikametini araç geçişine açıyoruz. Yatırımlarımızı tören için bekletmiyoruz. İnşaatının geneli yüzde 80 seviyesinde olan Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı’nı eylül ayında açacağımıza söz vermiştik. Ama inşallah 15 Ağustos’ta yoncaları, servis yollarıyla birlikte Bursalıların hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Şahin, 3,5 yıl gibi kısa bir sürede verdikleri sözlerin yüzde 75’ni yerine getirdiklerini belirterek, Bursa’yı mazisiyle, bugünüyle ve geleceği ile övünülecek bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. “Eylem olmadan vizyon rüyadır. Vizyon olmadan eylem ise zaman geçirmektir. Eyleme sahip bir vizyon ile ise dünyayı değiştirebilirsiniz” diyen Şahin, “Vizyonumuz marka ve yaşanmaktan mutluluk duyulan bir Bursa, yaptıklarımız, hizmetlerimiz ise eylemlerimizdir. Milletimize verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmenin onuruyla başımız dik, alnımız ak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Törene katılan AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ise, Bursa’da açılışın olmadığı, temelin atılmadığı bir günün olmadığını, bu başarıların altında AK kadroların yattığını söyledi. Milletin hizmeti gözüyle gördüğünü ve faydalandığını anlatan Çelik, “Her gün bir ilçede, beldede, mahallede farklı bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Milletimiz hizmetin ne olduğunu gördü. Bu hizmeti gören Bursalıların hizmet kervanını ve ekibinin arkasında olacağına inancım sonsuz” diye konuştu.

Çelik, Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı’nın inşaatının bir kısmının hala devam ettiğini ancak, gövdesinin tamamlanmış ve ana aksların bekletilmeden trafiğe açılmasının önemli olduğunu belirtti. Bursa’da söz verilen işlerin birkaç yıla sığdırıldığının altını çizen Çelik, önümüzdeki yıllarda ise bu hizmetlerin daha da fazlasının Bursalılara sunulacağını ifade etti.

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cevdet Kınacıoğlu da, kavşağın İzmir Yolu’nu gerdanlık misali süslediği gibi, Küçük Sanayi Sitesi’nin de misafir odası konumunda olduğunu kaydetti. Sanayiciler adına Başkan Şahin’e teşekkür eden Kınacıoğlu, artık hem sanayicilerin hem de müşterilerinin, sanayi sitesine daha güvenli ve çabuk ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Başkan Şahin, törene katılan milletvekili adayları Hayrettin Çakmak ve Ali Kul’un yanı sıra meclis üyeleri ve partililer ile Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı’nın İzmir’den Bursa istikametine gidiş şeridini trafiğe açtı. Başkan Şahin ve beraberindekiler, kavşaktan ilk geçen araçlara da Büyükşehir Belediyesi bayrakları ile selamladı.
iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 14:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?