6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Büyükşehir'in vergi borcu yok

BÜYÜKŞEHİRİN VERGİ BORCU YOK

Vergi Haftası münasebetiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, belediyenin en büyük mükelleflerinden biri olduğunu ve hiç vergi borcu bulunmadığını söyledi.

Başkan Altepe'yi tarihi binada ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, Vergi Haftası faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Saydam, verginin neden alındığını ve vergi dairelerinin hangi görevleri yaptıklarını okullarda gençlere anlatacaklarını söyledi. Vergilerini düzenli olarak ödeyen mükellefleri de ziyaret edeceklerini ifade eden Saydam, "Vergi borcu bulunun belediyelerin varlığı biliniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi bizim en büyük mükelleflerimizden biri ve hiç vergi borcu yok. Bu bizim için çok sevindirici" dedi.

Başkan Recep Altepe, kamu giderlerinin karşılanması bakımından verginin büyük önem taşıdığını söyledi. Bursa'da vergi tahsilat oranlarında hiçbir dönemde önemli düşüşler yaşanmadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Gelişmiş batılı ülkelerde insanlar yükümlülüklerini yerine getirmeye büyük özen gösteriyor, çünkü yasal yaptırımlar çok fazla. Biz de ise yapılan birçok iş gönüllülük esasına dayalı. Buna rağmen halkımız vergi konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyor" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRİN VERGİ BORCU YOK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:32:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 16:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?