1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Büyüyen timsah, yuvasına sığmaz oldu

Bursa'da bir alışveriş merkezinde, akvaryumun içinde beslenen timsah, Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin tepkisi üzerine, akvaryumdan çıkartılarak yeni yapılan yuvasına konuldu. 

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği'ne gelen bir ihbarı değerlendiren Bursa Şube Başkanı Zehra Çelikok, Kestel Plaza'da akvaryum içinde bulunan timsah için harekete geçti. Büyüdüğü için 1 metre uzunluğundaki akvaryumda hareket etmekte güçlük çeken timsah için doğal yaşam alanı oluşturmasını isteyen Çelikol'un bu teklifi, plaza yönetimi tarafından da olumlu karşılandı.
Plazanın girişinde bulunan minyatür şelale ve balık akvaryumunu bin YTL masraf ederek timsah yuvasına dönüştüren Kestel Plaza yetkilileri, 1.5 yaşındaki timsahı yeni yuvasına koydu. 

Hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Keke isimli timsahın, ayda sadece 2 kilo et yediğini söyleyen bakıcısı Ahmet Cin, timsahın yeni yuvasına kavuşmasıyla birlikte neşesinde yerine geldiğini söyledi. 

Gelen ihbar sonrasında plaza olarak harekete geçtiklerini söyleyen Kestel Plaza Müdürü Kenan Gandar, "Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin duyarlılığı üzerine, plaza girişindeki minyatür şelaleyi bin YTL masraf yaparak timsah yuvasına çevirdik" dedi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 17:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?