3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Buzdolabı değil kalbimizi veriyoruz!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 29 Mart seçimlerinden önce İzmir Yolu, Görükle, Göçmen Konutları ve Üçevler’den sonra beşinci seçim bürosunu Konak Mahallesi’nde açtı.

Seçim bürosunun açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Konak Mahallesi’ne yeterli hizmetin yapılmadığı yönündeki eleştirilerin yersiz olduğunu belirterek, “Nilüfer’in ilk kültür evi Konak’a yapıldı. Ekim ayında bitecek Bursa’nın ve Türkiye’nin en modern olimpik yüzme havuzu yine Konak’a yapılıyor. Daha yapılan yolları, kaldırımları, parkları, sosyal tesisleri ise hiç saymıyorum. 10 yıldır Nilüfer’de hiçbir kimsenin siyasi görüşüne bakmadan hizmet ediyoruz” dedi.

Seçim atmosferi içinde son günlerde Nilüfer Belediyesi’nin borcu hakkında yanlış sözler sarf edildiğini kaydeden Bozbey, “Biri Nilüfer’in 50 trilyon borcu var diyor, bir diğeri 70 trilyon borcu var diyor. Bu konuda defalarca açıklama yaptım, yine yapıyorum. Nilüfer Belediyesi’nin borcu 22 milyon TL’dir. Her belediyenin olduğu gibi Nilüfer Belediyesi’nin de borcu vardır, ama sadece Nilüfer’de böyle bir sorun varmış gibi sürekli yanlış rakamlarla bu konu gündeme getiriliyor” dedi.

Bazı adayların sürekli Nilüfer’de imar meselesi olduğunu dile getirdiğini kaydeden Bozbey, sözlerini şöyle sürdürdü; “Diyorlar ki, Nilüfer’de bazı alanlarda üzerinde park, okul alanı yazan tabelalar var. Nilüfer’de imar sorunu var. Biz iktidara gelince imar sorunlarını sizin istediğiniz gibi çözmeye delikanlı sözü veriyoruz diyorlar. Biz o tabelaları, o yerin imar planındaki kimliğini vatandaş bilsin de sahip çıksın diye koyduk. Bu bir imar meselesi değildir. Biz Nilüfer’e 116 tane yeni park yaptık, 24 tane okul alanı kazandırdık, ama bunları yok sayıp o tabelaları bir imar sorununun göstergesi gibi dile getirmek yanlıştır. Öte yandan vatandaşa imar sorunlarınızı sizin istediğiniz gibi çözeceğim demek de yanlıştır. Çünkü imar işleri yasalara göre yapılır ve siz yasaların dışına çıkamazsınız. Kaçak yapılara kesilen cezalara af getireceğiz demek yasaya uymamak demektir.”

Bugüne kadar Nilüfer’de kimseye ne çamaşır makinesi, ne de buzdolabı vermediklerini söyleyen Bozbey, “Bizler insanlarımıza sevgimizi, yüreğimizi ve kalbimizi verdik. Bundan sonra da sevgimizi, yüreğimizi ve kalbimizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli ise, 2 dönemdir büyük düşünen Nilüferliler’in Bozbey sayesinde hak ettiği sosyal belediyecilik hizmetlerini aldığını belirterek, “Ne yazık ki Bursa’nın diğer ilçeleri büyük düşünemedi ve geldikleri nokta ortada. Bursa ve Türkiye ilk defa sosyal belediyeciliği, insanlarla doğru iletişimi, etkileşimi, demokrasiyi, düzgün hizmeti Sayın Mustafa Bozbey’le tanıdı. Bizler Nilüfer’deki örnek sinerjiyi Büyükşehir’e taşıyarak hizmet etmek istiyoruz. Bizler Sayın Bozbey gibi ilkeli, adil, katılımcı, şeffaf ve demokratik bir anlayışla, farklılıklara, inançlara saygılı olarak Bursa’yı sizlerle birlikte yöneteceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 21:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?