3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cadde otoparkları boş kaldı

BÜYÜKŞEHİR OTOPARK FİYATINI YÜKSEK TUTUNCA CADDELER BOŞ KALDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'dan örnek aldığı İspark projesini yüksek fiyattan uygulayınca cadde otoparkları boş kaldı. Tophane ve Haşim İşcan ile Kapalı Çarşı etrafında 4 liradan başlayan park ücreti vatandaşlara yüksek gelince özel otoparklar ile Osmangazi Belediyesi'nin otoparkları rağbet görmeye başladı.

Bursa Bakım Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği (BURBAK) yetkilileri, vatandaşların araçla şehir merkezine gelmemeleri için otopark fiyatlarını yüksek tuttuklarını söyledi. Ancak bu durum, özel otoparklarla Osmangazi Belediyesi'ne (BOSBEK) ait otoparkları işletenleri memnun etti. Haşim İşcan Caddesi'nde oluşturulan yeni araç park yerleri yüzde 50 doluluğu geçemiyor.

Hafta sonu Kapalıçarşı'ya gelecek olanların en fazla tercih edebilecekleri Haşim İşcan ve Tophane'de cumartesi günü caddelerin boş olması BURBAK'ın stratejik bir hata yaptığı yorumuna yol açıyor. 1 saate kadar 4 lira olan ücret, daha sonra her saat için 1 lira artıyor. Bu yüksek ücret vatandaşın tepkisini çekiyor. BOSBEK, Doğanbey'de caddenin hemen yanında 3 liradan, özel otoparklar ise 2.5 ila 3 liradan başlayan fiyatlarla hizmet veriyor.

Şehreküstü meydanına yakın alanlarda caddenin 4'te 1'ine yoğun park alabilen BURBAK, Abdal'a doğru olan kısımlarda boş caddelerde personel bekletiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otopark hizmetini geliştirirken, merkezi noktalarda fiyatları geri çekmek ve metro istasyonlarında günlük ucuz fiyatlı otoparklar tesis etme anlayışı ile hemşehrilerinin işini kolaylaştırdığına dikkat çeken vatandaşlar, "Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın arabasını dışarı çıkartmaması için değil, uygun alanlara en optimal sürelerde park etmesini sağlayacak şekilde bir politika gütmeli. Yarım saat 2 lira olsa, vatandaş bankada, hastanede işini görüp yoluna devam etse, bir saate kadar olan ücret 3 lira, sonrasında kademeli olarak 1 lira artsa, diğer otoparklar da fiyatlarını yüzde 30 ucuzlatır. Yine belediyeye ait otoparklar, maalesef özel otoparklarla aynı, hatta bazen daha yüksek fiyatlar uyguladıkları için boş duruyor. Belediye otopark fiyatlarını ucuzlatıp, önce yerlerini yüzde 100 doluluğa ulaştırmalı, sonra sürümden artan kazancı ile yeni otoparklar inşa etmelidir. Bütün metro istasyonları yakınında 2-3 katlı otoparklar günlük 3-5 lira ücretle hizmet vermeli. Yeni yönetimin bu konuda elini çabuk tutmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 12:07:02
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 13:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?