4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Caddede ders başı yaptılar

OKULDA DEĞİL, CADDEDE DERS BAŞI YAPTILAR

Bursa'da tayinleri çıkmayan öğretmen adayları, cadde ortasında ders başı yaptı.

Şehreküstü Meydanı'nda temsili olarak ders başı yapan öğretmen adayları, KPSS sınavına girmelerine rağmen tayinleri yapılmadığı için hükümeti protesto etti.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu İl Temsilcisi Remziye Sakin, Öğretmenler Günü öncesi eğitimcilerin meselelerine dikkat çekmek için tiyatral bir eylem yaptıklarını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bazı büyüklerin medya karşısına çıkıp açıklama yapacağını belirten Sakin, "Devlet büyüklerimiz hangi şartlarda yaşadığımızı görmezden gelecek. Hatta aralık ayında 10 bin öğretmen tayin edileceği müjdesini verecekler. Yaşadığımız sıkıntılara gözlerini kapatarak her şeyi güllük gülistanlık gibi gösterecekler. Ama öğretmenleri kaç parçaya böldüklerinden hiç bahsetmeyecekler. 10 bin öğretmen atadıklarını söylerken 250 bin öğretmenin işsiz olduğundan hiç bahsetmeyecekler. Tayin edilmedikleri için intihar eden öğretmenleri akıllarına bile getirmeyecekler. Biz işsiz olarak sokaklarda gezmek istemiyoruz" dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından sokakta oturarak ders başı yaptı. Ellerindeki dövizlerle hükümeti protesto eden öğretmenler, olaysız bir şekilde dağıldı.

OKULDA DEĞİL, CADDEDE DERS BAŞI YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 14:52:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 19:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?