3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çağlar, BİS Enerji’yi TMSF’ye verdi

Cavit Çağlar, sahibi olduğu BİS Enerji’nin yüzde 50 hissesini TMSF’ye devretti. Çağlar, buradan elde ettiği para ile daha önce şirketlerinden çıkarttığı 1600 işçinin tazminatlarını ödeyecek.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), dün BİS Enerji Elektrik’in Çağlar Grubu’na ait yüzde 50 hissesini devralırken, Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, aylar önce işten çıkardığı eski işçilerine müjdeli bir haber verdi. Cavit Çağlar, Nergis ve Sifaş’tan çıkarılan 1600 işçinin kıdem ve ihbar tazminatlarını yarından (bugünden) itibaren ’defaten’ ödemeye başlayacaklarını açıkladı.

31 milyon TL ödeyeceğiz

Çağlar, "1600 işçi, aylardır sıkıntılarını gündemde tutuyor, haklarını arıyorlardı. 1600 işçinin kıdem ve ihbar tazminatlarını defaten, tek kalemde ödemeye başlıyoruz. Parasını bulduk, her şey hazır. Ödeyeceğimiz rakam ufak değildir, 31 milyon TL’dir. Böylesine, ekonominin çok sıkıntılı olduğu, çarkların durduğu bir dönemde geç de olsa bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. 10-15 taksit gibi bir şey yok. 25, 30 ya da 50 bin TL, neyse hemen alacaklar. Biraz geç oldu ama geçirilen şartlar zordu. Sabaha kadar uyuyamadım, çünkü büyük bir mesuliyet üzerimden kalktı."

İşçilerden özür diledi

Gecikmeden dolayı işçilerden özür dileyen Çağlar, "Şirketlerin halen ödeme imkanı yok. Aile fertleri olarak, elimizde avucumuzda neler varsa bazı şeyleri satarak, Bursa’da rahat şekilde başı dik gezmek istiyoruz. İşçiler, alınlarını terleterek elde ettikleri haklarını alacaklar" dedi.

Çağlar, Nergis’in Bursa’da en fazla işçi istihdam eden grup olduğunu, grup bünyesinde daha önce 20 binin üzerinde işçinin çalıştığını anlattı. Grubun, başına gelenler ve ekonomik kriz nedeniyle küçülmeye gittiğini dile getiren Çağlar, halen grupta 5 binin üzerinde bordrolu çalışan bulunduğunu bildirdi. Çağlar, "Dünyadaki ekonomik kriz, Türkiye’yi de vurdu ama biz dayandık. Dayanmaya devam ediyoruz. Sayın Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum. 49 ile uyguladığınız 5084 Sayılı Yasa’yı bize de uygulayın. Bu uygulandığı takdirde bizim ve herkesin işçi çıkardığı bir dönemde 2009 için en az 2 bin kişiyi işe almayı taahhüt ediyorum. Ayrıca 2010, 2011 ve 2012 yıllarında her yıl için biner kişiyi işe almayı taahhüt ediyorum" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 18:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?