5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Çaldıklarını Laila'da harcayan hırsızlar yakalandı

Bursa’da bir balıkçı dükkanını soyup, paraları İstanbul’da bulunan ünlü eğlence merkezi Laila’da harcayan hırsızlar yakalandı.

Altıparmak’taki ünlü Balıkçı Reşat’ın soyulması üzerine olay yerinde parmak izi araştırması yapan polis, bir ipucu elde edemedi. Ancak polis, Santral Garaj’da 3 kişinin bir giyim mağazasından alışveriş yapıp, eski elbiselerini burada bırakması üzerine, söz konusu kıyafetleri incelenmek üzere Kriminal Laboratuarı’na yolladı.

Yapılan incelemede, Balıkçı Reşat’ı soyan kişi ile Santral Garaj’da alışverişten sonra ayakkabılarını bırakan kişinin aynı olduğu tespit edildi. Araştırmaları derinleştiren polis, işyeri sahibinin ifadesi doğrultusunda, hırsızlardan birinin daha önce de çok sayıda suçtan sabıkalı olan Urfan Ç. (23) olduğunu belirledi.

Evinde yakalanan Urfan Ç., ifadesinde, hırsızlık esnasında yanında akrabaları A.K. (15) ve Y.İ.’nin (14) de olduğunu, bu şahısların İstanbul’a kız arkadaşları ile gezmeye gittiklerini söyledi. Görevlendirilen bir ekip, A.K., Y.İ. ve yanlarında bulunan yabancı uyruklu A.M.H.’yi İstanbul’dan Bursa’ya dönecekleri sırada vapur iskelesinde yakalayarak, Bursa’ya getirdi. Şahısların çaldıkları paraları Laila’da harcadıkları ortaya çıktı.

Urfan Ç.’nin çaldığı mallardan bir kısmını 3 koli halinde Muş’ta bulunan ailesine yolladığı ihbarı üzerine Muş polisi ile irtibata geçen Bursa polisi, eşyaların söz konusu evden alınmasını istedi. Belirtilen eve giden polis, Bursa’dan gelen 3 kolinin içinde 1 adet antika kolye, 1 adet gümüş bileklik, ’Romanson’ marka kol saati, yeşil taşlı altın bayan yüzük, 1 adet siyah yakut taşlı yüzük,15 adet gümüş kolye,1 adet Fatih Sultan Mehmet tuğralı kolye, 1 ’Canon’ marka fotoğraf makinesi, 1 adet gümüş sikkeli küpe, 6 adet altın küpe, 2 adet yılbaşı milli piyango bileti ve çok sayıda extasy hap ele geçirdi.

Zanlıların, Balıkçı Reşat’tan 4 bin dolar, 1 altın gerdanlık, 1 altın kolye, 3 altın künye, 1 altın kolye, 4 milyar Türk Lirası çaldıkları ve daha evvel de birlikte çok sayıda hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Çaldıkları paralarla İntizam Mahallesi’nde ev tuttukları öğrenilen şahısların, çaldıkları eşyaları burada sakladıkları ortaya çıktı. 3 zanlı, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 09:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?