4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çalışan çocuklara Valilik eli uzanıyor

Bursa Valiliği sokakta çalışan ve risk altındaki bine yakın çocuğu yaz tatili boyunca çeşitli faaliyetlerle eğitim altına alacak.

Bursa Valiliği'nin bu yıl 3'cüsünü düzenleyeceği sokakta çalışan ve risk altındaki çocukları sosyal faaliyetler içerisine alacak yaz etkinliklerinin planlama toplantısı yapıldı. Sokakta çalışan çocukların yaşadığı bölgelerde bulunan okul müdürleri, ilçe belediyeleri ve çeşitli sosyal tesislerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Halis Arslan hedeflerinin bu yıl bin çocuğa ulaşmak olduğunu söyledi.

Geçen yıl etkinliklere katılan 500 çocuğun çok verimli bir dönem geçirdiklerini belirten Arslan, "Yaz tatili yaklaşıyor ve bazı çocuklar yine sokakta çalışacak. Mendil, sakız satan, ayakkabı boyayan çocuklar yine sokaklarda boy gösterecek. Bu çocuklar belirli bir süre sonra sokağın cazibesine kapılıyor ve bazıları sonu kötü olan yollara sapıyor. Riskli bölgeleri iyi tespit etmeliyiz.

Bu çocukları 3 ay gibi uzun bir yaz tatili döneminde boş bırakırsak sokağa çıkacaklar. Çeşitli sosyal faaliyetlerle bu çocukları sokaktan uzak tutmalıyız. Bu konuda birçok birimin desteğine ihtiyacımız var. Geçen yıl etkinliklere katılan çocuklar bu yılı dört gözle bekliyor. Bu çalışmalar çocuklar için çok faydalı olacak. Riskli bölgelerdeki okul müdürleri bu çocukları iyi tespit edip bize bildirsinler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?