2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Çalıştığı şirketi 800 bin YTL dolandırdı

Bursa’da, çalıştığı şirketi 800 bin YTL dolandırdığı öne sürülen muhasebe müdürü ile zanlıya yardım ettiği iddia edilen 3 kişi, gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, bir tekstil şirketinde dolandırıcılık yapıldığı yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, şirketin evrakını incelemeye aldı.

İnceleme sonucunda, şirketin muhasebe müdürü Kadir P’nin (41), şirketin müşterilerince ödenen parayı kendisinin hesabına geçirdiği, karşılığında da hayali mal çıkışı yaptığı belirlendi.

Zanlıyla ilgili araştırma yapan polis, daha önce çalıştığı başka bir iş yerini de aynı yöntemle 1,5 milyon YTL dolandırdığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldığı ve bir süre yattığı cezaevinden 1.5 yıl önce tahliye edildiği belirlenen Kadir P’yi gözaltına aldı.

Kadir P’nin muhasebe müdürlüğü yaptığı şirkette çalışan ve zanlıya yardım ettikleri öne sürülen Rahmi G. (43), Ali E. (58) ve Atilla Ş.
(25) de yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan 4 zanlı, "resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, dolandırdığı öne sürülen iş yerinde 30 bin YTL maaşla çalıştığı öğrenilen Kadir P’nin banka hesaplarında yaklaşık 2 milyon YTL bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.
milliyet
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 17:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?