6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Camileri büyükşehir koruyacak

SELATİN CAMİLERİ BÜYÜKŞEHİR KORUYACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mekanların güvenliğini sağlamak için İl Müftülüğü ile protokol imzaladı.

Bu konudaki iş birliği protokolü Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ile İl Müftüsü Mahmut Gündüz arasında imzalandı. Bursa'daki tarihi camilerin önemine işaret eden Altepe, şehir merkezindeki bu yapıların vatandaşlar için birleşme noktası olduğunu, herkese açık olan bu mekanların daha iyi korunması gerektiğini söyledi.

İmzalanan protokol sayesinde şehir merkezindeki tarihi 5 caminin güvenliğini Büyükşehir Belediyesi'nin sağlayacağını dile getiren Başkan Altepe, "Ulucami, Yeşil, Emirsultan, Yıldırım Bayezid, 1. Murad camileri Bursa'nın simgesi durumunda. Şehrin en merkezi noktalarında bulunan bu camileri her gün birçok insan ziyaret ediyor. Bu yapıların güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bugün imzaladığımız protokolle camilerin güvenliği Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak. Vatandaşlarımız artık daha huzurlu bir şekilde camilerde ibadet yapabilecek" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönemde tarihi mirasa sahip çıktığının altını çizen Başkan Altepe, şehirdeki pek çok tarihi yapının restore edilerek gün yüzüne çıkarıldığını, ancak bunların korunması da gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi camilerle ilgili hassasiyetinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür eden Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, her gün binlerce insanın ziyaret ettiği bu önemli mekanları daha da güvenli hale getirecek olan Büyükşehir Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 12:51:02
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 18:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?