4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çanakkale şehitlerini andılar

Bursa'da yaşayan Çanakkaleliler, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çanakkaleliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Çanakkale Şehitlerini Anma Programı' münasebetiyle Fatih Camii'nde mevlit okutuldu.

Çanakkale'den gelen yaklaşık 200 kişi ile çok sayıda dernek üyesinin katıldığı mevlitte, Kuran-ı Kerim okunarak, şehitler için dualar edildi.

Mevlitin ardından konuşan Uludağ Üniversitesi Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru, Çanakkale Savaşı'nı ve Türk askerlerinin gösterdiği kahramanlıkları anlatan menkıbeleri paylaştı.

Duygusal anların da yaşandığı etkinliğe, Saadet Partisi Osmangazi Belediye Başkan Adayı Gökhan Gerçek, MHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Basri Sönmez ve Demokrat Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Yakup Aktaş da katıldı. Çanakkaleliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Engin, vatanın savunması için ülkenin dört bir yanından Çanakkale'ye koşan ve bu uğurda şehit düşenler için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl 3.'sünü düzenledikleri etkinliğe vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Engin, aynı hassasiyeti yıllarca sürdüreceklerini dile getirdi. Etkili olan yağmura rağmen etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlara, dernek tarafından pilav ve ayran dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 16:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?