6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Canlı canlı mezat

CANLI CANLI MEZAT

Bursa'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle meşhur Gölyazı Mahallesi'nde yere atılan canlı balıklar, alıcıları tarafından incelenip açık artırmayla satın alınıyor.

2008 yılında nüfusu 5 binden az olan beldelerin mahalle ve köye çevrilmesiyle mahalle olan Gölyazı'da vatandaşların büyük kısmı geçimini balıkçılıkla sağlıyor. Kadınların da eşleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde çıktığı balık avı, öğle saatlerine kadar sürüyor. Açıldıkları Uluabat Gölü'nden ağları dolu olarak dönen balıkçılar, mahalle meydanında Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından kurulan ihale pazarında soluğu alıyor. Oldukça hararetli geçen mezatta en yüksek fiyatı veren esnaf balıkları alıyor.

Meydanda her gün açık ihale yaptıklarını söyleyen Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aydın, ''Üyelerimiz gün içinde tuttukları balıkları kantardan geçirdikten sonra burada açık artırma usulüyle satışa sunuyor. Gölden çıkan balıkların oranı her gün değişiyor. Bazen 500 kilo, bazen 3 ton balık çıkıyor. Fırtına olduğunda balıkçılarımız göle açılamadığından o gün balık satışımız olmuyor'' diye konuştu.

Bu sene gölden bereket fışkırdığını belirten Aydın, gölden en çok İsrail sazanı ve turna balıklarının çıktığını kaydetti.

CANLI CANLI MEZAT
CANLI CANLI MEZAT
CANLI CANLI MEZAT
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2010 Cuma 10:47:05
Güncelleme :19 Kasım 2010 Cuma 17:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERVET KOCABAY IP: 78.177.85.xxx Tarih : 21.11.2010 13:31:33

BEN BU BALIKTAN BİR TÜRLÜ TAT ALAMADIM SAMAN GİBİ YUTKUNMADAN ZORLANIYOR İNSAN