6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Canlı ver, 2 dakikada geri al!

ÖRNEK TESİSLERDE JET KESİM

Yıldırım Belediyesi'nin modern kesim tesisini tercih eden vatandaşlar, canlı olarak verdikleri kurbanlığı 2 dakikada parçalanmış olarak teslim aldı.

Hayvanlarını kesmek için boş tarlalara koşan vatandaşlar, bu kez soluğu Yıldırım Belediyesi'nin Bursa Kasaplar Odası iş birliği ile yaptırdığı İsabey Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde aldı. Canlı olarak verdiği büyükbaş hayvanını 2 dakika sonra parçalanmış olarak alan vatandaşlar, yetkililere teşekkür etti. Birçok ilçeden gelen vatandaşları ağırlayan hijyenik tesis, herkesten tam not aldı. Onlarca insanın hayvanını kestirmek için modern tesislere akın etmesi ise trafiği kilitledi.

İslamiyet'in kurbanlıklara eziyet etmeyi yasakladığını belirten vatandaşlar, "Bu tesislerin sayısının artırılması gerekiyor. Kurbanlıklarımızı bir kapıdan veriyoruz, diğer kapıdan alıyoruz. Gayet güzel ortam. Hijyenik şartlarda kesim yapılıyor" diye konuştu.

Tesisleri gezerek vatandaşların bayramını tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, eskiden çizmelerle gelinen bölgede artık modern bir tesisin olduğunu söyledi. Başkan Keskin, "Yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirdiğimiz bu tesis, sivil toplum kuruluşları ile birlikteliğe iyi bir örnek. İslami usullere uygun, hijyenik ve pratik bir şekilde büyükbaş bir hayvanı bile 2 dakika gibi kısa bir sürede, vatandaşlarımıza torbalar içinde teslim edildiği tesiste hiçbir eksik yok. Vatandaşlarımız

tamamen entegre olan bu tesise geldiklerinde, vakit kaybetmeden, sağlıklı bir ortamda kurbanlıklarını kestirip parçalatabiliyor. Hayvanlar bir yandan giriyor, diğer kapıdan 2 dakikada çıkıyor. Saatte 150 küçükbaş, 40 adet de büyükbaş hayvan kesiliyor" dedi.

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız ise tesisin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini söyledi. Veteriner hekimlerin yanı sıra 40 kişilik özel kesim ekibinin görev yaptığı tesislerde büyükbaş kurbanlıklar 180, küçükbaş kurbanlıklar ise 20 TL'den kesildi.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan ve 56 dönümlük arazi üzerine inşa edilen tesis, 2005 yılından bu yana kademe kademe faaliyete geçti. Tesiste bir gün içerisinde 500 büyükbaş, bin 500 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilebiliyor. Tesis içerisinde hayvan pazarı, kurban pazarı, besihaneler, adak satış yerleri, yeni açılan et entegre tesisi, parçalama ve et üniteleri bulunuyor. Otomatik yüzme makinesi, otomatik yürüme bandı ve otomatik parçalama işlemi aletleri sayesinde, vatandaşlar büyükbaş bir hayvanı kesildikten sonra 2 dakika gibi kısa bir sürede sıra beklemeden alabiliyor. Ayrıca 4 veterinerin görev yaptığı tesiste, aynı anda 20 büyükbaş hayvanın barınabileceği 400 adet padok, 34 adet sabit ahır, mescit, lokanta, çay ocakları ve yemekhane binası da bulunuyor.

ÖRNEK TESİSLERDE JET KESİM
ÖRNEK TESİSLERDE JET KESİM
ÖRNEK TESİSLERDE JET KESİM
ÖRNEK TESİSLERDE JET KESİM
ÖRNEK TESİSLERDE JET KESİM
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 14:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?