1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Cargill çalışanları Valiliğe yürüdü

Mahkeme kararıyla Bursa Valiliği tarafından faaliyeti durdurulan Cargill'de çalışan işçiler, sıkıntılarını dile getirmek amacıyla Bursa Valiliği'ne yürüdü.

Yaklaşık 80 kişilik grup arasından seçilen 3 kişilik temsilci, Vali Yardımcısı Celaletin Yüksel ile görüştü. Grup adına görüşme sonrası açıklama yapan Mustafa Cem Bilge, mağduriyetlerini dile getirmek için geldiklerini belirterek, "Fabrika kapatılınca yaklaşık bin aile mağdur duruma düştü. Şu anda ücretsiz izinli sayılsak da, ileride işsiz kalacağız. Sıkıntılarımızı aktardık. Bizler 8 yıldır bu fabrikada çalışıyoruz ve Cargill'in kanuna aykırı ve çevreyi kirletmeye yönelik bir durumuna şahit olmadık. Bir kaşık suda fırtına koparılmasın" dedi.
 
Açıklama sonrası grup olaysız şekilde dağıldı. Cargill Türkiye Proje ve Yatırım Müdürü Kemal Özbelli, tesisin kapatılması üzerine işçilerin 13 Kasım'a kadar ücretli izne çıkarıldıklarını ifade ederek, Cargill'in Türkiye'de mısır alımlarını durdurduğunu açıkladı. Tesisin faaliyetinin durdurulması yüzünden sadece işçilerin değil çiftçilerin de mağdur duruma düştüklerini belirten Özbelli, "Bu haksız uygulamanın lehimize ortadan kalkacağını umuyoruz. Zira bizi yargı kararı durdurmadı, hatalı bir idari uygulama durdurdu. Orhangazi'deki tesisimiz, Cargill'in dünyadaki 300 fabrikası arasında 'En iyi fabrika ödülü'nü aldı. Bu başarı Türk çalışanlarla sağlanmıştır. Böyle bir başarıyı yakaladığımız, zirveyi yaşadığımız bir süreçte, idari uygulamayla tesisin kapatılmış olması bizi çok üzdü. Bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz, sonuç alacağımıza da inanıyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 13:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?