1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Cargill izinlerle kuruldu,gecekondu değil

Cargill Proje Yatırım Müdürü Kemal Özbelli, idarenin vereceği kararı harfiyen uygulayacaklarını belirterek, "Cargill tüm izinlerini alarak kurulmuş bir firmadır. Gecekondu değildir" dedi.
 
Son günlerin en fazla gündemde kalan konusu olan Cargill'de her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Tüm Türkiye'nin gündemine oturan Cargill, Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisi sonrasında bazı dünya ülkelerinde de konuşulmaya başladı. Kurulu bulunduğu Orhangazi'de bile birçok insanın ne olduğunu ve nasıl işlediğini bilmediği Cargill, kapılarını mahalli basın mensuplarına açtı. Mahkeme kararları ile zor günler geçiren Cargill A.Ş. için şu anda alınan üç ayrı yürütmeyi durdurma kararı bulunuyor. Cargill Proje Yatırım Müdürü Kemal Özbelli, idarenin vereceği kararı harfiyen uygulayacaklarını belirterek, "Unutulmamalı ki Cargill tüm izinlerini alarak kurulmuş bir firmadır. Gecekondu değildir. Şu anda üç dava var. Hepsinden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Ancak tamamı imar ve planlama ile ilgili kararlar. Faaliyetin durdurulmasını gerektirecek bir durum yok. Bu konuda itirazımızı yaptık. Olumlu sonuç bekliyoruz" diye konuştu.
 
Cargill'in aşırı su tükettiği ve çevreye zarar verdiği iddialarını da değerlendiren Özbelli, kesintisiz çalışan 2 milyon dolar değerindeki arıtma tesisi ile faaliyet gösterdiklerinin altını çizerek, "Cargill, BUSİAD tarafından çevre ödülü ile ödüllendirilmiş bir fabrikadır. Aşırı su tüketimimizin olduğu söyleniyor. Günlük 3 bin ton su tüketiyoruz. Bu miktarın 2 bin 500 tonu ise arıtılmış halde yine doğaya bırakılıyor" dedi.
 
Özbelli, "2000 yılında gerekli tüm izinleri alarak kurulan Cargill'in izinleri bir süre sonra iptal edildi. 2006 yılı Nisan ayında gerekli tüm izinler yenilendi. Cargill, gereken tüm izinlerini alarak faaliyet gösteren ender firmalardan birisidir. Bu da Cargill'in Türkiye kanunlarına olan saygısını gösteriyor. Cargill tüm bu davalarda hiç taraf olmadı. Sürekli idarenin yanında müdahil oldu" derken, verilen hakkın geri alınmasını doğru görmediklerine işaret etti.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 13:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?