1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Cargill mahkemeye başvurdu

Danıştay 6. ve 10. Dairesi ile Bursa 3. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararları doğrultusunda, 21 Ekim tarihinde emisyon ve deşarj makineleri mühürlenerek faaliyeti durdurulan Cargill A.Ş. mahkemeye başvurdu.

Alınan kararların imar ve planlamayla ilgili olduğunu savunan Cargill Proje Yatırım Müdürü Kemal Özbelli, yürütmenin durdurulmasına ilişkin dün akşam saatlerinde açılan davanın Bursa 1. İdare Mahkemesi'nde görüşüleceğini bildirdi. Bursa Valiliği'ne gerekli itirazı yaptıklarını söyleyen Özbelli, buna rağmen üretimin durdurulduğunu, bunun için çareyi dava açmakta bulduklarını kaydetti. Özbelli, Cargill'in Orhangazi'deki mısır işleme tesislerinde 142 kişinin çalıştığını, mühürleme sonrasında fabrikada üretim hattı dışındaki bakım, sevkıyat ve idari kısımlarda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Özbelli, "Biz çalışanlarımızla bir aileyiz. Fabrikada faaliyetin devam ettiği bölümlerde personelimiz dönüşümlü olarak çalışıyor" diye konuştu.
 
Özbelli, işçilerin ücretlerinin kesilmediğini de belirterek, "Faaliyetin durdurulduğu üretim hattının da çok fazla kapalı kalacağına inanmıyoruz" diyerek, tesiste normal çalışmaların yakın zamanda başlayacağını ümit ettiklerini bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 17:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?