6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çarklar yeniden dönecek

2. OSB'DE ÇARKLAR YENİ YILDAN İTİBAREN DÖNMEYE BAŞLAYACAK

Bursa Valiliği, İnegöl Belediyesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ortaklığıyla yapılan Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (2. OSB), enerji ve yol çalışmalarının sonuna gelinirken, bölgede Akyol mobilya ve Leta sandalye fabrikalarının 2011 yılı başında faaliyete geçeceği bildirildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve 2. OSB Müdürü Ercan Dönmez ile birlikte İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

2. OSB'de inşaatları devam eden 2 fabrikayı ve yol çalışmalarını yerinde inceleyen Kızılcıklı, 2011 yılının 7 veya 8 Ocak tarihlerinde iki fabrikanın açılışını yapabileceklerini kaydetti.

2. OSB'nin İnegöl'ün geleceğini ilgilendiren en önemli projelerden biri olduğunu belirten Milletvekili Kızılcıklı, "Her zaman her yerde 'Türkiye'nin mobilya başkenti İnegöl olmalıdır' dedikettik. Fakat mobilya başkentine giden yolda, özellikle üretim alanlarının çok iyi olması gerekiyordu. Bölgemiz, Türkiye'nin ilk mobilya ihtisas organize sanayi bölgesi ilan edildiğinde, firmalarımız tarafından zeminle alakalı sıkıntıların yaşanacağı düşünülmüştü. Ama bakıldığında iki firmamız fabrikalarını yıl sonuna kadar bitirme aşamasına geldiler" dedi.

2. OSB'deki alt yapının yeterli seviyeye gelmesinin, esnafları heyecanlandırarak çalışmalara hız kazandırdığına işaret eden Milletvekili Kızılcıklı, "Yol çalışmalarının bitiyor, elektrik konusunda sıkıntı yok. Su ve PTT hizmetlerinde de gelecekte sıkıntı yaşanmayacak. Yeni İnegöl ve 2. OSB projesi İnegöl'ün ovalarını da koruyacak. 700 milyon dolarlık ihracat içinde 150 milyon dolarlık dilim mobilya sektörüne ait. 2. OSB'nin İnegöl'ün tanıtılmasına, marka olmasına, ihracatına, üretimine, istihdamına yapacağı katkıyı düşünmek gerekir. 2. OSB, ile birlikte yeni yeni göçler alabiliriz. 1. OSB yapıldığında İnegöl birden bire nasıl büyümüşse, 2. OSB ile birlikte yeni bir hamle yapacaktır. İnegöl, her şeyiyle Türkiye'ye örnektir. Çünkü ithalatı ihracatından daha az. Dış ticaret fazlası veren İnegöl, inşallah bundan sonra dış ticaret fazlasını daha da artıracaktır" diye konuştu.

15-20 sene sonra ne kadar büyük bir işin yapıldığını İnegöllülerin çok daha fazla anlayacağını ifade eden Kızılcıklı, "Fabrikalar üretime başlayıp, vatandaşlar iş sahibi olduğunda ne kadar iyi düşünüldüğü görülecek. Burası mobilyacımızın vizyonunu geliştirecektir. 2. OSB ile yatay fabrikalara ve binalara geçeceğiz. Halbuki bu güne kadar İnegöl'de dikey binalar vardı. Verimliliğin yükseldiğini, kalitenin arttığını, hamallığın azaldığını, vizyonun genişlediğini, 200 metre dükkanım olsun diyen bir mobilyacının 20 bin metre fabrikaları hayal ettiği bir İnegöl'e doğru hızla koşuyoruz. İlk örneklerini inşallah yıl sonunda göreceğiz. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Ankara'dan destek almadan işlerimizi yapıyoruz. Kendi elbisemizi kendimiz dikiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Durmuş Gençer de konuşmasında, "OSB'nin sınırları 2 etap haline düşünüldü. 1. etap 4000 dönüm, 2. etap 2500 dönüm olmak üzere toplam 6500 dönüm arazi seçildi. 4000 dönümlük 1. etap üzerinde kamulaştırma çalışmalarına başlanıp yüzde 99'u bitirildi. Bugüne kadar 50 firmaya bin 500 dönüm arsanın ön tahsisi yapılmıştır. Halen sanayicilerimize yer tahsisi devam etmektedir. Kamulaştırma ve tahmini alt yapı maliyetleri göz önünde bulundurularak, arsaların metrekaresi 20 TL olarak belirlendi. Bölgemizde şimdiye kadar yapılan çalışmalarda, her hangi bir kredi kullanılmamış, yatırımcılardan alınan arsa ön tahsis bedelleri ile çalışmalar sürdürülmüştür. Bundan sonraki çalışmaların da arsa bedelleri ile yapılması planlanmaktadır" diye bilgi verdi.

2. OSB'DE ÇARKLAR YENİ YILDAN İTİBAREN DÖNMEYE BAŞLAYACAK
2. OSB'DE ÇARKLAR YENİ YILDAN İTİBAREN DÖNMEYE BAŞLAYACAK
2. OSB'DE ÇARKLAR YENİ YILDAN İTİBAREN DÖNMEYE BAŞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 14:26:00
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 14:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?