6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çarşıda şenlik var

ÇARŞIDA ŞENLİK VAR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 6.'si düzenlenen 'Bursa Alışveriş Şenliği' başladı.

Bursa'da 23 Ağustos 9 Eylül tarihleri arasında BTSO tarafından tertiplenen ''6. Bursa Alışveriş Şenliği'ne 5 bini aşkın firma katıldı. Şenlikte, değişik oranlarda indirim yapılacak. Vatandaşlar, alışverişlerde verilen çekiliş kuponlarıyla otomobile kadar çeşitli hediyeler kazanma şansı bulacak. Büyükşehir Belediye tarihi binası arkasındaki meydanda yapılan açılış töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, ihracatıyla Türkiye'nin 'nimet bahçesi' olduğunu söyledi. Vali Harput, 2010 yılının ilk 6 ayında Bursa'nın yüzde 36 ihracatta yükselme gözlenirken, ithalatta da yüzde 8 düşme yaşandığına dikkat çekti. Bursa'yı Türkiye'nin nimet bahçesi olarak adlandıran Harput, "Bursa'da global krizin etkileri kayboldu. Yeni bir dönem başladı. Bursa, ekonomik yönden Türkiye'nin lokomotifi. Güzel gelişmelerin her geçen gün artarak, devam edecek" dedi.

Şenliğin, Bursalı vatandaşlara yaptıkları alışverişlerde destek sağlayacağını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise, ekonomik kriz ortamında şenliğin esnafa rahatlık sağlayacağını söyledi. Sönmez, şenliğin, iç piyasa açısından nitelikli bir güç oluşturacağını vurgulayarak, örnek alınan bir proje olduğunu kaydetti. Türkiye genelinde ekonominin büyüme trendine girdiğine dikkat çeken Sönmez, "Ülkemize üretimden büyümeye, işsizlikten tükemite kadar pek çok önemli gösterge kriz öncesi döneme yaklaştı. Bursa ilk 6 ayda 3.4 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi. Bursalı şirketlerin giderek daha fazla verimlilik odaklı çalışması, bizim geleceğe daha güvenle bakamaızı sağlıyor'' şeklinde konuştu.

Kültürel değerler yönünden zengin olan Bursa'nın ekonomisininde her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şenliğin hedefinin şehirdeki esnafın işlerine hareketlik getirmek olduğunu ifade etti. Altepe, "Şenlik, insanları alışverişe teşvik ediyor. Şenlikle, esnafımıza moral verecektir. Bursa tüm gücünü burada kullanıyor. Her türlü atakta bulunuyor. Alışveriş şenliği hem vatandaşların hem de tüccarların yüzünü güldürecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput, Altepe, Sönmez ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, şenliği başlatacak butona bastı. Şenlikle birlikte ilk alışverişe çıkan protokol üyeleri, Uzun Çarşı ve Koza Han'da faaliyet gösteren işyerlerini gezdi. İşyeri sahipleri ile görüşen Altepe, Harput ve Sönmez, gümüş süs eşyaları ve kravat satın aldı.

ÇARŞIDA ŞENLİK VAR
ÇARŞIDA ŞENLİK VAR
ÇARŞIDA ŞENLİK VAR
ÇARŞIDA ŞENLİK VAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:43:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 19:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?