4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çat kapı Bozbey gelebilir

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçedeki evleri çat kapı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Selma Bozbey ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte çat kapı ev ziyaretleri yaparak her vatandaşın mutlaka sandığa giderek oyuna sahip çıkmasını istedi.

FSM Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret eden ve ardından da Koru Kent ile Yılvar Siteleri’nde ziyarette bulunan Başkan Bozbey, vatandaşların istek ve taleplerini de dinledi. Kendisini büyük bir sevgi ve misafirperverlikle karşılayan Nilüferliler'den TC kimlik numaralarını mutlaka almalarını isteyen Başkan Bozbey, 29 Mart günü vatandaşlık görevi gereği herkesin mutlaka sandığa giderek oy kullanmasını istedi. Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Selma Bozbey’i karşısında görünce şaşıran site sakinleri, Bozbey çiftini evlerine davet ederek çeşitli ikramlarda bulundu.

Son günlerde kamu oyuna yansıyan eleştirilerle ilgili Başkan Bozbey’e sorular soran vatandaşlar, “Oyunu Bozbey’e ver” sloganından cins ayrımcılığı gibi bir anlam çıkarılmasını eleştirirken, Başkan Bozbey de, “Bu çok zorlama bir yorum. Türkiye’de Eşitlik Birimi’ni kurmuş ilk belediye Nilüfer Belediyesi’dir. Bizim cins ayrımcılığı yapmamız mümkün değil, ben her fırsatta kadınların siyasette yer almasını teşvik eden bir insanım. Böyle bir vurgu yapmayacağımı herkes bilir” dedi.

Nilüfer’de bir oyun oynandığını belirten Bozbey, “Kelimelerle oynayarak zoraki anlamlar çıkarmak da bu oyunun bir parçası. Biz Nilüferliler'e bu oyunu bozun diyoruz. Nilüferli'ler her şeyin farkında. Bu kelime oyunları AK Parti'li adayın son çırpınışları. Açıklayamadıkları anketlerde bizden önde olduklarını söyleyerek kamu oyunu yönlendirmeye çalışıyorlar.

Bozbey kendini derebeyi zannediyor, kendini Nilüfer’in ağası ilan etti diyorlar. Bende diyorum ki, bizim beyliğimiz olsa olsa beyefendilikten gelir. Nezaketten, insana saygıdan gelir. Bizim inadımız Cumhuriyet’in değerlerini ve bu kentte oluşturduğumuz çağdaş değerleri korumak ve yaşatmaktan yanadır. Nilüfer’in hizmet almasını kimin engellediğini vatandaş çok iyi biliyor. Hepsinin cevabını sandıkta alacaklar” diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 11:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?