3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cavit Çağlar hakim karşısında

Bursa'da, kurdukları paravan şirketlerle İnterbank'ın içini boşalttıkları iddiasıyla haklarında verilen cezaları Yargıtay tarafından ikinci kez bozulan eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve 34 sanığın yargılanmasına tekrar başlandı. Duruşmaya oğlu ve yeğeniyle katılan Cavit Çağlar, bozma kararının lehine olanlarına uyulup aleyhine olanlarının reddedilmesini istedi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Banka ve kredi kurumlarınca tahsis edilmesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık" suçundan verilen cezası daha önce de bozulan işadamı Cavit Çağlar ve 34 sanığın davası, Yargıtay tarafından TCK'nın lehe olan hükümlerinin uygulanması için yine bozuldu.

Daha önce 1'er yıl 15'er gün hapis ve 138 bin 800'er TL adli para cezasına çarptıran işadamı ve eski devlet bakanı Cavit Çağlar, oğlu Mustafa Çağlar ve yeğeni Şenol Şankaya, diğer 15 sanıkla birlikte hakim karşısına çıktı.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan Cavit Çağlar, bozmanın lehe olan hükümlerine uyulup aleyhine olanlarının reddedilmesini isterken, sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduklarını söyledi.

Dava, diğer sanıkların da bozmaya ilişkin ifadelerinin alınması için ertelendi. Çağlar ve yakınları, görüntü alınmaması için adliyeye otoparktan girip çıktı.
Bilindiği gibi, 30 Mayıs 2006 tarihinde, mahkeme diğer sanıklar Ahmet Karamemiş, Yücel Çaçan, Özcan Selamet, Orhan Özgeç, Şenol Ormanlı, Emin Atilla Belk, Sebahattin Boylu, Salih Güney, Oktay Girtine, İsmail Dalfidan, Ersin Şengöz, Alper Akınvar, Ufuk Uğur, Ahmet Mardan, Raşit Öztürk, Celal Sezer, Haluk Er, Mustafa Yakışır, İsmail Nazilli, Ömer Mutlugül, İsmail Hakkı Helvacı, Mahmut Çakır, Yalçın Kucur, Alaattin Sezer, İbrahim Şen, Fevzi Sapan, Ali Pamir, Namık Artan, Muhammet Polat ve Ahmet Daylan'a TCK'nın 37/1 maddesi gereği 8'er ay 10'ar gün hapis ve 17 bin 300 TL de adli para cezası vermiş, hapis cezasının şartsız olarak ertelenmesine karar verilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 15:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet SİFAŞ IP: 85.108.61.xxx Tarih : 3.03.2009 13:02:24

işine gelenlere lehinde olanlara kabul gelmeyenlere aleyhte olanlara red oh ne ala iyi iş ya ama sen hala işçinin tazminatlarını bile ödemedin üstelik ekim 2008 ayında söz verdiğin halde hani 2008 sonuna kadar ödüyordun tazminatlarını işçinin bumu sizin verdiğiniz söz bursa halkına ama doğru hangi sözünüzü tuttunuzki