3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CeBIT Bursalı iş adamlarını bekliyor

Bu yıl 10'uncu defa kapılarını açacak olan Avrasya'nın en büyük dijital iş platformu CeBIT Bilişim Eurasia Bursalı sanayicileri bekliyor.

Bursa'da, Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında, CeBIT Bilişim Eurasia 2009 kapsamında otomotiv ve üretim sektörlerine yönelik sunulacak özel çözümler hakkında bilgi verildi. CeBIT Bilişim Eurasia Anadolu turu hakkında bilgi veren fuar direktörü Orkunt Yozgat, 7-11 Ekim 2009 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuarı'nda düzenlenecek olan Vebit Bilişim Eurasia'ya geçen sene Bursa'dan hiçbir firmanın katılmadığının altını çizdi. İşadamları ve teknoloji tüketicileri için önemli bir alan olan fuara Bursalı sanayicileri de çağıran Yozgat, "CeBIT Bilişim Eurasia ile bu yıl Anadolu'nun karar vericilerine ve üretime dayalı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların yöneticilerine yönelik, 10 ili kapsayan özel bir Anadolu turu programı düzenliyoruz.

Bu kapsamda Marmara sanayisinin lokomotif illerinden Bursa'dayız. Kocaeli ve Sakarya toplantılarını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik, önümüzdeki günlerde de Antalya, Denizli, İzmir, Gaziantep, Adana, Konya ve Kayseri toplantılarıyla Anadolu turumuza devam edeceğiz. Bu şehirlerde, teknolojinin sağladığı verimliliği, firmaların dışarıya açılabilmeleri için gerekli olan altyapıyı ve lokomotif sektörlere yönelik çözümleri CeBIT Bilişim Eurasia 2009'da bulabileceklerini anlatacağız" dedi.

CeBIT Bilişim Eurasia'nın firmaların uluslararası arenada kendilerini gösterebilecekleri büyük bir platform olduğunu söyleyen Yozgat, "Fuar birçok bölümden oluşacak. İş dünyası bölümü, fuar içerisinde profesyonellere yönelik planlanmış ayrı bir bölüm. Bu bölümde sunulan çözümler ve ürünler tamamen karar vericilere hitap ediyor ve işletmelerin verimliliğini artırıcı nitelikler taşıyor. Fuarın diğer bölümlerinden farklı olarak iş görüşmeleri için ihtiyaç duyulan bir ortamının sağlandığı bu bölüm kurumların karar vericileriyle teknoloji firmalarını buluşturuyor. Kriz ortamında verimli olmak çok önemli, biz bu yılki fuarda özellikle otomotiv sektöründe verimliliği artırıcı çözümlerle tematik bir alan oluşturuyoruz, krizin etkilerini asgariye indirecek teknolojik yeniliklerle daha verimli bir altyapının oluşacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki 52 farklı sektörden 45'inin geçen seneki fuara katıldığını belirten Yozgat, teknolojinin iş hayatıyla birleşmesi durumunda sanayicilerin önemli kazançlar sağlayacağını dile getirdi. Siyasi partilerin de fuara katılacağını ifade eden Yozgat, fuarın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?