6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çek senet çetesine polis baskını

ÇEK SENET ÇETESİNE POLİS BASKINI

Bursa'da, ev veya iş yerlerini kiraya ya da satılığa çıkaran vatandaşlara zorla senet imzalatıp tefecilik yaptıkları iddia edilen 12 kişilik bir şebeke çökertildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şehir merkezi ve İznik ilçesinde bazı kişilerin silah zoruyla çek senet tahsilatı yaptığı iddiaları üzerine harekete geçti. Mağdur edilen 16 kişinin ifadesini alan polis, olayla alakalı 12 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, başlangıçta kiraladıkları iş yerlerine yaptırdıkları boyayı tadilat gibi gösterip mülk sahiplerine silah zoruyla yüksek meblağlarda senet imzalattırdıkları iddia edildi.

9'u sabıkalı olan şüphelilerin; "yağma, adam kaldırma ve tefecilik" suçlarına da karıştığı öne sürüldü. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 7'si ruhsatsız toplam 9 tabanca, 9 şarjör, 384 fişek ve çoğu imzalatılmış 35 ayrı açık senet ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişi, "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında nitelikli yağma, darp, kişiyi hürriyetinden mahrum kılma, tefecilik ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Savcılık zanlılardan F.K.'yi serbest bırakırken, M.B., F.K., Y.K., M.K., İ.İ., H.Ç., A.B., A.Ş., K.Ç., O.S. ve M.K. tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

ÇEK SENET ÇETESİNE POLİS BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 18:03:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?