6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

ÇEK'in ödülü Özdilek'e

ÇEK ÖDÜLÜ ÖZDİLEK'E

Birçok okul yaptırarak eğitim sektörüne büyük destek veren Bursalı iş adamı Hüseyin Özdilek, ÇEK tarafından ödüle layık görüldü.

ÇEK'in bu yıl dördüncüsünü verdiği eğitim ödülleri, eğitime yaptığı birçok yatırım ve destek ile ismini duyuran iş adamı Hüseyin Özdilek ile Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş'a verildi.

Görükle Çek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Ceyhan, ÇEK desteği ile açılan okulların ülke eğitimine katkısını anlattı.

Ceyhan, "Günümüz Türkiye'sinde zorlu günlerden geçilmektedir. Bu karanlıklar ancak eğitimle aşılır. ÇEK olarak bize ve eğitime katkısı olan herkesi geleneksel hale getirdiğimiz ödül törenleri ile ödüllendiriyoruz. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz törende, yerelde Hüseyin Özdilek, ulusalda da Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Kocabaş'a ödül vereceğiz. Herkese eğitime olan katkılarından dolayı minnetlerimi sunarım" dedi.

Kendisinin zor şartlar altında eğitim gördüğünü anlatan Özdilek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Türkiye'deki eğitim ve istihdam sıkıntısından yakındı. Özdilek, her geçen gün değişen eğitim sistemine ayak uyduramayan birçok gencin yurtdışında eğitim aldığına dikkati çekerek, "Başka ülkelere üniversite okumaya giden birçok öğrenci bir daha geri dönmüyor. Sizce neden olabilir? Elbette Türkiye'ye geldiğinde iş bulamamaktan endişeleniyor, bu yüzden orada yaşamaya devam ediyor. Bu sebeple her şeyden önce eğitime destek olmalı ve mezun olan gençlerimize iş imkanı sağlamalıyız" diye konuştu.

ÇEK ÖDÜLÜ ÖZDİLEK'E
ÇEK ÖDÜLÜ ÖZDİLEK'E
ÇEK ÖDÜLÜ ÖZDİLEK'E
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 11:17:01
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 14:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?