3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çekirge Devlet Hastanesi yenilendi

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nuri Daştan, göreve geldiklerinde ilk iş olarak eksiklerin tespitini yaptıklarını belirterek, 6 ay içerisinde birçok yeniliğe imza attıklarını söyledi. 

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nuri Daştan, hastane ve verilen hizmetler hakkında bilgi verdi. Nüfusunun çoğunluğunun sosyal güvencesi SSK olan Bursa'nın, uzun yıllardır hizmetinde olan hastanenin ilçe ve çevre illerede hizmet vererek, bölge hastanesi gibi çalıştığını ifade eden Daştan, "Son üç yıla kadar SSK'lı hastalar, başka sağlık kuruluşlarına başvuramadığından sadece il merkezi değil, tüm ilçeler ve bazı çevre iller de dahil olmak üzere neredeyse Güney Marmara Bölgesi'nin referans hastanesi şeklinde çalışmış ve oldukça yoğun bir başvuru merkezi olmuş. Yıllar içerisinde kapasite artırılarak yeni üniteler eklenilerek, bu talep karşılanmaya çalışılmışsa da bu çoğu zaman yeterli olmamıştır. Aynı zamanda binanın giderek eskimesi, teknolojinin hızla ilerlemesi gerek fiziki mekanların gerekse de tıbbi donanımında bir süre sonunda çağın gereklerini yerine getirememesi sonucunu doğurmuş" dedi. 

Göreve geldiklerinden bu tarafa kurumun birçok ihtiyacı olduğunu kaydeden Daştan, "Kurumda iş başı yaptığımızda yapılması gerekenleri sıralarsak, acil servis, ciddi bir revizyona ihtiyaç duymakta, ameliyathane ve yoğun bakım yeniden inşa edilmeliydi. Poliklinikler modern ve ihtiyaç karşılar niteliklerde olmamakla birlikte, sayı olarak yetersiz sayıda idi. Tüm işlemlerin bilgisayar ortamında yapılması sağlanmalı ve kağıt evraklar tümüyle kaldırılmalıydı. Randevu sistemi geliştirilerek kolaylaştırılmalı ve orta vadede hekim seçme hakkı gündeme getirilmeliydi. Ayrıca Patoloji laboratuvarı başta olmak üzere bir kısım laboratuvarlar ve merkezi sterilizasyon baştan aşağı yenilenmesi gerekiyordu. Bütün bu yapılması gerekenler alt alta yazıldığında ilk anda hepsinin yapılması zor gibi görünse de özellikle hastanedeki personelin elini taşın altına koymasıyla çalışmalara başladık" diye konuştu. 

Yapılan çalışmaları 6 ayda tamamlama hedefinde olduklarını ifade eden Daştan gelinen noktayı şöyle açıkladı:
"Tüm poliklinikler neredeyse yeniden inşa edildi. Binanın ana sütunları ve dış duvarlar korunarak tüm tesisatlar yenilendi. Kâğıt evrak kaldırıldı. Poliklinikte muayene sırasında istenilen tetkikler bilgisayar ortamına kaydedilerek hastanın ilgili laboratuvara gittiğinde orada ekranda görmesi sağlandı. MR ve tomografi yeniden hizmete girdi. Patoloji laboratuvarları tamamen yenilendi. Acil servis revizyonu için iki katta yaklaşık 4 bin metrekare alanı içeren ve tamamen yenilenmiş bir proje oluşturuldu. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayacağız, ancak daha yapmamız gereken çok işimiz var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?