4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Celal Bayar mezarı başında anıldı

Türkiye'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarı başında anıldı.

Bayar'ın anıt mezarı başındaki törene kızı Nilüfer Gürsoy, torunları Akile Gürsoy Naskali, Emine Gürsoy, Bilge Özkan, Teoman Naskali, eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Ulutürk, AK Parti ve CHP milletvekilleri, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler ve çok sayıda yetkili katıldı.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, valilik ve belediyenin çelenklerinin anıta sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra protokol üyeleri Bayar'ın eşyalarının sergilendiği müzeyi gezdi.

Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy, Türkiye'nin ilk sivil cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın cumhuriyetin kurulması ve kökleşmesi için bilhassa ekonomik alanda çalışmalar yaptığını, ayrıca çok partili demokrasinin yerleşmesi için mücadele ettiğini söyledi. Gürsoy, "Bayar, Atatürk'ün yapmak istedikleri yatırımları tamamladı. Bu ülkede gelişimin ve çağdaşlığın öncüsü oldu. Şu anda yeni nesil Bayar'ı örnek almalı. Tarihe baktığımız zaman Bayar'ın ülkesi için çok çaba harcadığını görürsünüz" diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Güler ise, Bayar'ın Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir mücadele verdiğini, Türkiye'nin ekonomisini düzenlediğini söyleyerek, "Böyle önemli bir insanın burada doğması Umurbey'i önemli kılmıştır. Bursa, böyle bir şahsiyeti yetiştirdiği için kendisiyle gurur duyuyor. Ben de böyle anlamlı bir yerde belediye başkanlığı yapmanın sevincini duyuyorum. Bizim bu insanları örnek almamız gerekir" dedi.

Bayar'ı anma törenine gelen protokol üyeleri, üçüncü Cumhurbaşkanı'nın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisini izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 12:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?